La tercera proposta del cicle “Desenterrant el passat” ofereix la visita a les esglésies de Coll de Nargó

Església de Sant Climent de Nargó
Església de Sant Climent de Nargó (CCAU)

D’acord amb l’objectiu del cicle “Desenterrant el passat”, de donar a conèixer la història i el patrimoni cultural de la comarca de l’Alt Urgell d’una manera itinerant per tot el territori, el proper dissabte dia 15 d’octubre s’organitza una visita guiada a les esglésies de Coll de Nargó, a càrrec de Pilar Alaez, guia de patrimoni cultural i una de les principals especialistes en el patrimoni de la comarca. L’activitat, que és gratuïta, oberta a tot el públic i sense inscripció prèvia, començarà a les 17.00 h davant de l’església romànica de Coll de Nargó.

La visita se centrarà en les tres esglésies del nucli de Coll de Nargó, que reflecteixen l’evolució dels principals estils arquitectònics projectats en les construccions eclesiàstiques de les comarques de l’Alt Pirineu: el preromànic, el romànic i el barroc.

La visita començarà per l’església romànica de Coll de Nargó, construïda al segle XI sobre un temple anterior, del qual es conserva el campanar preromànic, i continuarà amb l’església nova de Sant Climent, d’estil barroc, construïda al segle XVIII, i amb l’antiga església del Roser, que allotja l’actual Museu dels Raiers de Coll de Nargó.

A banda de les característiques del romànic de l’església de Sant Climent, que és el monument més conegut del conjunt, la visita proposa la descoberta d’altres elements molt menys coneguts, com ara les pintures murals de Josep Oromí, mestre pintor del segle XIX, nascut a Coll de Nargó, que va plasmar a l’església nova de Sant Climent el conjunt pictòric mural de major extensió de la comarca de l’Alt Urgell.

L’activitat forma part del cicle “Desenterrant el passat”, que durant tot el mes d’octubre desenvolupa diverses accions relacionades amb la història i el patrimoni cultural per tota la comarca de l’Alt Urgell, i que està organitzada pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell i l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat. Compta així mateix amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i, en el cas d’aquesta activitat en concret, amb l’Ajuntament de Coll de Nargó.

TOTES LES NOTÍCIES