
Els cérvols blancs, des de fa anys i panys, solen despertar molt misteri. Encara que sovint es confonen de forma errònia amb cérvols albins, no tots els cérvols blancs tenen aquesta condició genètica. Hi ha dues raons principals per les quals un cérvol pot tenir el pelatge blanc. En el següent article t’expliquem algunes coses interessants sobre aquests animals tan captivadors:
- Albinisme: Es tracta d’una condició genètica causada per una mutació que impedeix la producció de melanina, el pigment responsable del color de la pell, els ulls i el pelatge. Els cérvols albins tenen els ulls de color vermell o rosa a causa de la manca de pigment a l’iris, cosa que els fa especialment sensibles a la llum.
- Leucisme: A diferència de l’albinisme, els cérvols leucítics poden produir certa quantitat de pigment, però tenen el pelatge completament blanc o amb taques. A diferència dels albins, els seus ulls solen ser foscos, de color marró o negre, i no pateixen la mateixa sensibilitat ocular.
Característiques dels cérvols blancs
- Pelatge blanc o molt clar: Pot ser completament blanc o amb taques disperses.
- Ulls: En els albins, de color vermell o rosa; en els leucítics, normalment foscos.
- Visibilitat a la natura: La seva coloració els fa més visibles als depredadors i caçadors, però també els converteix en criatures misterioses i admirades.
- Hàbitats: Tot i que es troben amb menys freqüència que els cérvols convencionals, han estat observats en diverses parts d’Europa i Amèrica del Nord.
- Significat cultural: Sovint considerats animals mítics o sagrats en diverses cultures, els cérvols blancs han estat protagonistes de llegendes i creences populars.
Els cérvols blancs són rars, cosa que fa que molts caçadors els busquin com a trofeus. En alguns països, però, la seva caça està prohibida per a protegir la seva singularitat genètica i simbòlica. Les organitzacions de conservació de la fauna salvatge treballen per a garantir-ne la supervivència en estat natural.