La Seu d’Urgell impulsa “Comerços Centenaris” per a homenatjar els establiments amb més de 100 anys

La Seu d’Urgell impulsa "Comerços Centenaris" per a homenatjar els establiments amb més de 100 anys
Cartell anunciant la iniciativa (Ajuntament de la Seu d’Urgell)

L’Àrea de Comerç de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, posa en marxa el projecte ‘Comerços Centenaris’, un homenatge a totes les persones i als seus establiments que s’han conservat regentats per la mateixa família i amb la mateixa activitat comercial, durant més de cent anys.

Amb aquesta iniciativa “volem visibilitzar i donar a conèixer la història d’aquests establiments. No és un projecte tancat, al llarg dels propers anys anirem incorporant nous comerços que arribaran als cent anys d’existència”, explica la regidora de Comerç de l’Ajuntament urgellenc, Núria Tomàs.

 

Referent del comerç al Pirineu

La Seu d’Urgell ha estat un referent del comerç al Pirineu durant segles. A la capital alturgellenca encara es conserven alguns establiments comercials amb més de cent anys d’antiguitat que han estat sempre regentats per la mateixa família i han dut a terme la mateixa activitat comercial durant tot aquest segle d’història.

Es tracta de la drogueria Rebés, coneguda com Ca La Paca, la Formatgeria Eugene, la joieria Casa Garxina, Cal Mestre i Cal Muntó. Aquests cinc comerços han rebut una placa distintiva, i es preveu poder anar afegint altres comerços urgellencs al projecte, així que vagin complint el segle d’història.

En el projecte ‘Comerços Centenaris’ s’ha realitzat una recerca històrica alhora que s’ha tingut en compte la memòria i el testimoni de les persones que, a data d’avui, encara regenten aquests establiments.

 

Visites guiades al juliol

Durant el mes de juliol, s’organitzaran tres visites guiades als comerços: els dies 5 i el 20 de juliol, a les vuit del vespre. També el dia 16 de juliol, però, a les sis de la tarda. Val a dir que la visita del dia 20 de juliol comptarà amb la presència dels comerciants que també participaran de manera activa a la visita guiada.

Les visites són gratuïtes i obertes a tothom, i no cal reserva prèvia. El punt de sortida serà des de l’Espai Ermengol.

TOTES LES NOTÍCIES