La Seu acollirà la 3a edició de la Vertical Urgellet el 15 d’octubre

Imatge d'una edició anterior de la Vertical Urgellet (Aj. la Seu)
Imatge d’una edició anterior de la Vertical Urgellet (Aj. la Seu)

El Servei d’Esports de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell torna a organitzar la Vertical Urgellet, una cursa en modalitat de quilòmetre vertical que es va consolidant en el calendari d’aquestes proves, i que enguany celebrarà la seva tercera edició, el diumenge 15 d’octubre.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament urgellenc, Bàrbara Romeu, explica que “l’orografia de la Seu ofereix moltes possibilitats per a organitzar curses de muntanya, entre elles, les curses verticals com aquesta que puja fins el Roc de la Guàrdia, un magnífic mirador de l’Urgellet”.

Novament la celebració d’aquesta cursa coincidirà de ple amb la Fira de Sant Ermengol. Aquest fet, remarca la regidora d’Esports, “permet participar en una prova esportiva al medi natural i, alhora, gaudir dels formatges artesans del Pirineu“.Circuit i recorregut

La Vertical Urgellet és una cursa en modalitat de quilòmetre vertical que sortirà a les 9 del matí des del Palau d’Esports de la Seu d’Urgell i s’enfilarà fins el Roc de la Guàrdia, a uns 1.400 metres aproximadament. La nova edició d’aquesta cursa presenta un recorregut 5,75 km de distància 791 metres de desnivell positiu acumulat.

El circuit, pràcticament sempre en pujada, combina trams més atlètics amb pendents força exigents. Durant el recorregut hi haurà un avituallament líquid en el quilòmetre 4,200 i un avituallament líquid i sòlid a l’arribada.

El descens es podrà fer pel mateix recorregut, excepte el primer tram de baixada, que es farà per un camí alternatiu per a evitar encreuaments amb els participants que estiguin arribant a la meta.

En funció del nombre d’inscrits, hi ha la possibilitat que la sortida es faci de forma esglaonada i es compensin els temps a l’arribada per tal de determinar la classificació final. Amb aquesta mesura, a banda de facilitar el manteniment de la distància de seguretat, també s’eviten aglomeracions i possibles col·lapses, especialment en els primers trams de corriol.

Si s’acaba optant per aquesta mesura, el nombre de corredors en cada sortida i l’interval entre elles s’acabarà decidint en funció de les persones inscrites a la cursa.Inscripcions

La Vertical Urgellet’23 és una cursa per muntanya en modalitat quilòmetre vertical oberta a participants majors de 13 anys (nascuts i nascudes l’any 2010 o anteriors), amb un únic recorregut i inclosa en el Circuit Fer de curses per muntanya. Els participants menors de 18 anys ho podran fer amb una autorització d’una persona progenitora.

La inscripció a la Vertical Urgellet té un cost de 10 euros que inclou el dret de participació, dorsal, assegurança d’accidents, avituallaments per a tots els participants i una samarreta tècnica de regal per a les 100 primeres persones inscrites. Les inscripcions s’han de fer des de la pàgina web de l’Ajuntament de la Seu

[do_widget id=category-posts-pro-64]