
La borda de Cal Paleta, a Escaldes-Engordany segueix acollint fins al dissabte, l’1 de març, l’exposició “Molins fariners d’Andorra”. La mostra dona continuïtat a l’obra que en el seu dia va iniciar l’autora del llibre “Moles i molins fariners d’Andorra”, Francina Pons Pifarré, qui ha elaborat un seguit de quadres que permetran als visitants conèixer la importància que aquests molins van tenir en la transformació del blat en farina, un procés essencial per a obtenir un aliment bàsic com és el pa.
L’exposició, que es va inaugurar el passat 13 de febrer, ofereix un recorregut pels molins fariners del país, incloent els cinc que es trobaven a Escaldes-Engordany. Aquests són el Molí del Puader, el Molí del Tendre, el Molí del Vidal, el Molí de Ca l’Aymar i la Farinera de Muntanya, infraestructures que van ser de gran utilitat fins a finals dels anys seixanta. Val a recordar que el Comú escaldenc va adquirir recentment el Molí del Puader, també conegut com a Molí del Sumana, situat just al costat de l’arxiu històric comunal, seguint amb la política de la corporació de preservar el patrimoni i la història de la parròquia i, per extensió, del país.
L’exposició “Molins fariners d’Andorra” es pot visitar fins a l’1 de març, de dijous a divendres de 17.00 a 20.00 hores, i els dissabtes d’11.00 a 13.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores.
Aprofitant el treball fet per Francina Pons, un cop acabada l’exposició, el Comú d’Escaldes-Engordany elaborarà un fullet informatiu amb els antics molins de la parròquia per tal que els residents els puguin conèixer i visitar els llocs on es trobaven.


