La Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell, habilitada com a centre de vacunació

Sant Hospital de la Seu d'Urgell
Sant Hospital de la Seu d’Urgell. Foto: Arxiu

La Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell, l’Hospital de Cerdanya de Puigcerdà, l’Hospital Comarcal del Pallars de Tremp i l’Espitau dera Val d’Aran de Vielha han estat habilitats pel Departament de Salut de la Generalitat com a centres de vacunació.

Així, des d’aquesta setmana hi podran rebre la vacuna monodosi Janssen les persones de més de 40 anys que no hagin estat vacunades, no hagin passat la COVID o, en el cas de menors de 65 anys, els que faci més de dos mesos que l’hagin patit.

La nova mesura podrà beneficiar els pacients i acompanyants de les àrees de consultes externes, hospitalització, hospital de dia o rehabilitació, així com els acompanyants de menors o de persones vulnerables que s’hagin de vacunar o que estiguin ingressades. L’opció de vacunació no s’oferirà a urgències o altres àrees assistencials, com ara quiròfans.

Janssen és una vacuna monodosi i, per tant, qui aprofiti aquesta facilitat obtindrà immediatament el passaport europeu de vacunació, a través de l’aplicació mòbil ‘La Meva Salut’.

 

Augmentar la cobertura poblacional

L’habilitació d’aquests hospitals com a centres de vacunació forma part de les estratègies de la campanya que ha impulsat el Departament de Salut de la Generalitat per a augmentar la cobertura poblacional durant el mes d’agost. Ja des del passat dia 10 hi ha oberta la possibilitat de vacunar-se sense cita prèvia als majors de 12 anys en diferents punts del territori. D’aquesta manera, es vol facilitar que la tornada a l’entorn educatiu i els llocs de treball el mes de setembre sigui més segura, tenint en compte que la variant Delta és molt més transmissible.

 

Vacunació sense cita prèvia

De moment, el punt habilitat a la Seu d’Urgell per a dur a terme les vacunacions sense cita prèvia és la Pista Polivalent de la zona esportiva. L’espai està operatiu de les 9 del matí a la una del migdia. D’altra banda, els professionals del CAP també vacunen a la tarda al mòdul instal·lat a la plaça Soldevila, davant del Centre Cívic El Passeig, de les 4 de la tarda a les 7 del vespre.

A la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, els CAP d’Oliana, el Pont de Suert, Tremp, Vielha, Sort i la Pobla de Segur, ofereixen les vacunacions de les 4 de la tarda a les 8 del vespre. Per la seva banda, el CAP de Puigcerdà vacuna els dimarts i dijous, en el mateix horari.

TOTES LES NOTÍCIES