La delegació de l’Alt Vallespir visita Andorra per conèixer el ball de l’ossa d’Encamp

Riva i tècnics dels comuns d'Encamp i Ordino es reuneixen amb representants del Vallespir

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva i tècnics dels comuns d’Ordino i d’Encamp, han rebut la delegació de l’Alt Vallespir del departament dels Pirineus Orientals a l’Occitània que s’ha desplaçat aquest dilluns i dimarts fins a Andorra per les dates de carnaval. La trobada, de caràcter tècnic, és la segona reunió entre ambdues parts per valorar la possibilitat que el Ball de l’Ossa d’Encamp i d’Ordino es puguin adherir a la candidatura multinacional de patrimoni cultural immaterial de la UNESCO de les Festes de l’Os del Pirineus que impulsa el Vallespir.

La delegació del Vallespir ha comptat amb diversos representants dels tres pobles de l’Alt Vallespir, Arles-sur-Tech, Prats de Molló i Sant Llorenç de Cerdans on celebren les festes de l’Os i per tècnics de l’Estat francès. Un cop feta la trobada, ara el ministeri analitzarà tota la informació recopilada aquests dies i així poder valorar l’adhesió a la proposta de candidatura que es liderarà des de França.

Les festes de l’os de l’Alt Vallespir estan inscrites a l’Inventari del patrimoni immaterial de l’Estat francès. El reconeixement nacional va ser el primer pas per treballar en l’avantprojecte de candidatura per a la inscripció de les festes a la Llista representativa de la UNESCO. El comitè estatal francès va acceptar la proposta feta pels municipis del Vallespir i ha impulsat un pla d’acció i de comunicació per posar en valor la festa i demanar el reconeixement internacional.

A més de la reunió tècnica, la delegació francesa ha pogut copsar en primera persona el ball de l’ossa representat pels joves encampadans aquest passat dilluns així com també la representació carnavalesca dels contrabandistes a Ordino.