Inaugurada l’exposició itinerant ‘Flora del Pirineu’, que desfilarà per totes les parròquies

Pladevall i Majoral contemplant una de les fotografies de l'exposició 'Flora del Pirineu'
Pladevall i Majoral contemplant una de les fotografies de l’exposició ‘Flora del Pirineu’. Foto: CENMA

L’exposició itinerant Flora del Pirineu s’ha inaugurat aquest dijous a la tarda a Sant Julià de Lòria. La plaça Major acull la primera de les làmines penjades en una vintena de suports verticals al llarg de l’avinguda Verge de Canòlich. A l’acte han assistit tècnics del CENMA, representants dels parcs naturals d’Andorra i els cònsols de la parròquia Josep Majoral i Mireia Codina, així com altres consellers. Durant la presentació la biòloga i investigadora del CENMA, Clara Pladevall, ha explicat els diversos nivells de perill d’extinció de les diferents plantes exposades. De la seva banda, el cònsol major ha agraït que fos Sant Julià de Lòria la parròquia que donés el tret de sortida a l’exposició que es podrà contemplar fins el 30 d’abril, dia en que es traslladarà a Ordino.

L’exposició Flora del Pirineu és fruit de la participació ciutadana arrel dels concursos fotogràfics que es van fer durant el 2020 a l’Ariège, Catalunya, Pirineus Orientals i Andorra, en el marc del projecte FloraLab (www.floralab.eu). Aquest projecte, que uneix una xarxa de botànics i gestors del territori a l’est del Pirineu, posa el focus en les plantes amenaçades i vol sensibilitzar sobre la seva importància i coneixement.

Després d’Ordino, la mostra passarà per la Massana durant el maig, a Canillo i Escaldes durant el juny, a Encamp, Pas de la Casa i la Massana (camí interpretatiu) els mesos d’estiu i finalment es tancarà a Andorra la Vella al setembre. L’exposició és l’avantguarda del Festival de la Flora, que es durà a terme entre juny i juliol de 2021 a tot l’est pirinenc. A Andorra es preparen més de 20 activitats entre tallers, sortides guiades, activitats infantils i xerrades.

Gràcies a la col·laboració entre l’Institut d’Estudis Andorrans, els dos parcs naturals d’Andorra i la vall del Madriu-Perafita-Claror, aquesta exposició podrà gaudir-ser a tot el territori andorrà d’una forma amena i propera, i els participants dels concursos fotogràfics andorrans del 2020 podran veure exposades algunes de les seves obres als carrers d’Andorra.

L’IEA agraeix l’ajut 2019 del Govern d’Andorra de la convocatòria complementària als ajuts europeus Poctefa 2014-2020, Ref. AEUP011-AND/2019.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES