
La majoria dels productes de l’horta tenen un tret comú: són molt rics en aigua. Aquest és un gran avantatge sobretot per a l’estiu, quan el sol i les altes temperatures contribueixen, amb més facilitat, a la deshidratació de l’organisme.
Les hortalisses pròpies de la temporada estival són moltes i variades, amb característiques nutricionals diverses. Si bé és cert que quan estan en el seu millor moment és quan són de temporada, avui dia les tenim durant tot l’any. Les més representatives són:
Tomàquets. Amb un 94% d’aigua, el tomàquet destaca pel seu contingut en betacarotens i en vitamina C. També conté licopè, amb un alt poder antioxidant. Una de les millors maneres de prendre’ls és sols, tallats en rodanxes o en forma de grills, i amanits amb oli d’oliva.
Mongeta tendra. La planta de la qual deriven les mongetes pertany a la família de les lleguminoses. Se’ls considera font de fibra, i destaca pel seu àcid fòlic.
Cogombre. És un ingredient típic i distintiu de les amanides d’estiu. La seva aportació calòrica és mínim (12 kcal cada 100 grams), gràcies al seu 96% d’aigua, raó per la qual s’utilitza en les dietes d’aprimament.
Carabassó. Amb un sabor, textura i aroma suaus i neutres, el carabassó és una de les hortalisses més ben acceptades. Es pot afegir en cru en amanides, encara que la seva presentació més característica és la crema freda, que s’enriqueix amb cigrons, patata o altres hortalisses com la pastanaga. Les seves flors arrebossades i fregides es consideren una bona menja.
Més a www.consumer.es/ca/alimentacion-ca