Entrega de Premis del Concurs de Receptes d’Aprofitament per part del CDNA i Unicef Andorra

Guanyadors del “Concurs de receptes d’aprofitament” iniciat pel Col·legi de Dietistes i Nutricionistes d’Andorra
Guanyadors del concurs de receptes d’aprofitament (Unicef)

Ahir dilluns, 5 de desembre, es va fer l’entrega dels premis als guanyadors del “Concurs de receptes d’aprofitament” iniciat pel Col·legi de Dietistes i Nutricionistes d’Andorra per a commemorar el Dia Mundial de l’Alimentació.

Una iniciativa organitzada pel Col·legi de Dietistes i Nutricionistes d’Andorra amb la col·laboració d’Unicef, on el lema d’enguany ha estat “No deixar ningú enrere” ja que és urgent i necessari construir un futur millor i més sostenible on tots i arreu, tinguin accés a aliments suficients i nutritius.

El malbaratament alimentari és un problema actual, ja que un terç dels aliments que es produeixen a nivell mundial per al consum humà es perden o es llencen. Una bona manera de reduir-lo, és posar en pràctica la cuina d’aprofitament, utilitzant les restes de menjar o part d’aliments que habitualment no fer servir.

Aquest concurs tenia 3 categories, menors de 12 anys, entre 12 i 18 anys i majors de 18 anys, i ha estat obert a totes els infants i joves del país. Podien participar amb vídeos o receptes escrites. Només es podien presentar receptes realitzades amb ingredients sobrants d’altres plats cuinats.

Les receptes guanyadores han estat:
Amanida multicolor amb tires de pollastre i truita de trinxat (elaborades per la Júlia i Paula Salvat, de 7 anys, del Col·legi Maria Janer)

Arròs integral amb salsa de tomàquet, verdures locals i plàtan fregit (elaborat per Diego, Arnau i Martí, de 14 anys, com a treball de l’assignatura de biologia del Col·legi Sant Ermengol)

Arròs de verdures i rostit (de Laia Coma, en la categoria de més de 18 anys)

Aquesta acció és un exemple més del compromís del CDNA i Unicef Andorra per a la promoció del Drets de la Infància, concretament, del Dret que tenen tots els infants a viure en entorns saludables i a rebre aliments nutritius i aigua potable.

TOTES LES NOTÍCIES