Els 20 anys del Parc Natural del Comapedrosa, a través d’un reportatge audiovisual

Imatges cedides pel Comú de la Massana

El Parc Natural del Comapedrosa compleix enguany vint anys. Per a commemorar aquesta data, s’ha programat l’estrena del reportatge “Els horitzons del gegant de pedra”, el pròxim dijous, 28 de setembre, a les 19.30 hores, als cinemes Illa Carlemany. “Hem decidit fer una estrena oberta a tots els amants de la muntanya i al públic en general, perquè puguin viure l’experiència de conèixer el parc natural a través d’una imatges espectaculars i d’un relat que ens explica l’evolució de l’espai protegit a tots els nivells”, explica el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sergi Gueimonde. Les entrades es poden obtenir de forma gratuïta al portal www.visitlamassana.com.

El reportatge és una producció de l’equip de Ràdio i Televisió d’Andorra format per la periodista Laura Cugat i el reporter gràfic Ricard Tenza, grans apassionats de la muntanya i coneixedors del Parc Natural del Comapedrosa. A més, el documental també compta amb imatges del fotògraf massanenc Jaume Riba, expert en reportatges de natura i que ja ha realitzat diversos reportatges sobre el Parc Natural del Comapedrosa.

El documental fa un repàs pels vint anys del parc natural, des de la seva constitució, l’any 2003, amb l’aprovació de tot l’equip comunal encapçalat per Antoni Garrallà. Tant majoria com oposició van donar llum verda a aquest projecte, que ha anat evolucionant al llarg dels anys. Per això, el reportatge compta amb declaracions de representants dels diferents mandats, a més de professionals que han viscut de molt a prop l’evolució de l’espai protegit. A més de la part històrica, el documental endinsa l’espectador dins la flora, la fauna i la geomorfologia del parc. “El reportatge és com un viatge entre el passat, el present i el futur del parc, a través dels seus principals protagonistes”, explica la reportera Laura Cugat.

La projecció serà just el dia abans de la inauguració de la Pitavola del Comapedrosa, el mercat de muntanya i artesania que cada any es fa a Arinsal. A més, el mateix divendres també hi haurà una taula rodona de les Jornades per l’Excel·lència, a les 19 hores, a les Fontetes, en les quals també es projectarà el documental. A més, es podrà veure el reportatge a Andorra Televisió tant el divendres com durant tot el cap de setmana.

TOTES LES NOTÍCIES