El Sant Antoni Música porta una varietat de sonoritats a la Massana

La cantant catalana, Beth, actuarà al SAM de la Massana
La cantant catalana, Beth, actuarà al SAM de la Massana (Comú de la Massana)

El cantautor andorrà Lluís Cartes donarà el tret de sortida a la segona edició del SAM, el Sant Antoni Música, que tindrà lloc 21 i 22 de gener a les Fontetes, a la Massana. Cartes presentarà el seu nou projecte, Poetes, en el qual entrellaça la seva música amb poesies com “Dona’m la mà”, de Joan Salvat-Papasseit, “Autopsicografia”, de Fernando Pessoa, o sonets de Shakespeare. Serà aquest dissabte, 21 de gener, a les 17:30 hores, al teatre de les Fontetes, un escenari que compartirà amb la cantant catalana Beth, que actuarà a les 19:30 hores.

Beth interpretarà temes dels seu darrer disc, Origen, un treball ple de melodies purament pop cantades amb la delicadesa interpretativa que caracteritza l’artista de Súria. Les noves cançons —en català, castellà i anglès— destil·len una sonoritat que abraça l’electrònica i el folk, amb tornades que captiven l’oient gràcies a la particular veu esquinçada de l’artista; un calaix ple de cançons, noves i llunyanes, carregades de sinceritat i d’energia positiva. Coproduït a mitges entre la Beth i l’Albert Solà, Origen parla de temes tan diversos com l’amor, el desamor, els fills, l’esperança, d’una illa i una mica de la vida en general.

Durant la mateixa tarda d’aquest dissabte, també hi haurà diferents propostes a la Minjadora del Sinquede, el bar de les Fontetes. La franja de 17 a 19:30 hores estarà dedicada als infants, amb “Una maleta de Contes”, amb Líquid Dansa i tallers infantils. A partir d’aquesta hora, actuaran les joveníssimes Helena Marsol i Eugènia Correia. Totes dues presentaran temes propis i s’acompanyaran una a l’altra amb segones veus, a més d’interpretar plegades algunes versions.

La primera jornada del SAM es tancarà amb una vetllada de rock, amb el grup català Fénok, que portaran a les Fontetes el seu so melòdic i contundent, acompanyat per lletres que van des del contingut social i polític fins a temes més íntims. Els seguiran els Waver, un grup de nova creació però format per veterans músics del país, amb Edu Cabrera a la guitarra i la veu de Joan Hernández.

El festival continuarà diumenge amb un matí dedicat a les corals, amb el prestigiós Orfeó Lleidatà com a formació convidada. Pel que fa a les corals de casa, actuaran les corals Sant Antoni, les Orenetes, Casamanya i l’Andorra Gospel Cor.

El Vermut del SAM, amb Green Note, tancarà la segona edició del festival, el primer de la temporada 2023, que pretén ser una plataforma perquè els artistes del país puguin presentar la seva creació pròpia i impulsar la seva carrera.

TOTES LES NOTÍCIES