La consellera general Judith Salazar

Els socialdemòcrates volen saber quina és la voluntat del Govern respecte la implantació de les dues tecnologies de reconeixement de persones que el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, va anunciar que es plantegen, com la identificació per l’iris de l’ull . 

“Hem formulat una sèrie de preguntes en relació amb les noves tecnologies com l’iris guard i reconeixement facial. A través dels mitjans hem sabut que l’administració està estudiant aquestes noves tècniques i volem saber de quina de les dues parlem, i obtenir els detalls del projecte”, explica la consellera socialdemòcrata, Judith Salazar.

Així, Salazar demana a Govern, en primer lloc, quins són els equipaments, la maquinària i les instal·lacions que preveu introduir a Andorra per la Cimera Iberoamericana. Amb l’objectiu d’aclarir quina és la intenció del Govern respecte de la implantació d’aquestes dues tecnologies i en cas que es prevegi la seva implementació, els socialdemòcrates demanen també quin és el detall del projecte: la seva durada, els seus terminis, i els controls que es duran a terme.