El preu de l’habitatge i els sous, principals preocupacions de la ciutadania

El preu de l’habitatge i els salaris es mantenen com els dos aspectes que els habitants d’Andorra creuen que caldria millorar. El tercer és el transport públic, que ha escalat dues posicions. Així ho reflecteix l’Observatori, l’enquesta semestral del CRES. Per a un terç de la població, el cost de la vida al Principat és car.

En el segon Observatori del 2019 presentat pel CRES, el preu de l’habitatge es manté com el principal problema d’Andorra per a un 47,4% dels enquestats, sis punts més que a l’anterior enquesta.

El segueixen els salaris, en què un 24,2% consideren que s’haurien de millorar, i en tercer lloc trobem el transport públic, per part de gairebé un 19% del públic preguntat.

Una problemàtica, aquesta última, que ja fa uns anys que va a l’alça i que cada cop té més presència. La segueixen de prop el trànsit i les prestacions socials i les pensions, que han baixat del tercer al cinquè lloc.

Com a novetat, aquesta darrera enquesta ha preguntat a les 769 persones de la mostra quin dels problemes l’afecta més personalment, aspecte en què sobresurt l’elevat cost de la vida, assegura el director del CRES, Joan Micó, que destaca la relació entre la preocupació pel preu de l’habitatge i els sous.

Per àrees temàtiques, doncs, l’habitatge, els salaris i el nivell de vida car són una preocupació per a més de la meitat de la població. Poques ajudes socials, les baixes pensions i la CASS són les altres problemàtiques que, darrere de les primeres, afecten prop d’un 22% dels enquestats.