El 16 de març no serà obligatori tancar per recuperar el dia de la Constitució

Celebració del dia de la Constitució del 2016
Celebració del dia de la Constitució del 2016

El Consell de Ministres ha aprovat, a proposta del ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, la modificació del decret d’obertura dels comerços pel dia de la Constitució del 2020.

Tal com es preveu per Llei, tot i que el dia 14 de març és de tancament obligatori, es preveu la possibilitat que l’Executiu suspengui l’obligació de tancament quan aquest dia s’escaigui en cap de setmana, festiu o període de previsible afluència turística. Considerant que el 2020 el dia de la Constitució s’escau en dissabte i en època d’afluència turística important, el Govern permetrà que els comerços que ho desitgin puguin desenvolupar la seva activitat comercial aquest dia.

Així, en el redactat inicial del decret s’indicava que el festiu es desplaçaria obligatòriament al dilluns 16 de març, que els comerços haurien de romandre tancats. També que s’hauria de compensar els assalariats que treballin aquest dia amb una segona jornada de festa retribuïda.

Ara, i després de la petició conjunta dels representants de la CEA i l’USdA, el Govern ha decidit reformular el text per tal de donar resposta a la seva demanda. S’elimina així l’obligatorietat de tancament del dia 16 de març, i serà el patró qui de mutu acord amb el treballador decideixi a quin dia es trasllada aquesta festivitat. Es manté, això sí, l’obligatorietat de donar a l’empleat un segon dia de festa suplementari retribuït.

1 comentari

  1. Q negreros y luego se presume de país. No respetan ni sus propias leyes

Comments are closed.