Dues noves defuncions pugen la xifra de víctimes a 12

eric jover i l'intèrpret de llenguatge de signes
Eric Jover i l’intèrpret de llenguatge de signes David Jiménez (SFG)

El Govern ha confirmat aquest vespre dues noves defuncions per coronavirus a Andorra. La xifra de víctimes mortals és ara ja de 12, apropant-se a les mitjanes dels països veïns però encara lluny.

El total d’afectats en aquest moment és de 376, d’actius n’hi ha 354 amb les 12 defuncions i les 10 altes. A l’hospital Nostra Senyora de Meritxell hi ha 46 persones ingressades i segons les darreres dades 11 estan a la Unitat de Cures Intensives. D’afectats avui només s’ha informat de 6 persones més.

Aquestes dades han estat facilitades per Eric Jover, ministre Portaveu, en la roda de premsa d’aquest vespre.

Jover també ha anunciat  el Govern i Ski Andorra treballen per ajudar a retornar 400 treballadors temporers argentins aquest mateix diumenge al seu país d’origen. Tal com ha anunciat Jover, s’ha gairebé tancat un acord entre Air France i les autoritats argentines per tal que permetin aterrar l’avió al país sud-americà. Així, els treballadors iniciaran el trajecte des de Tolosa diumenge i aniran fins a Buenos Aires fent escala a París.

El ministre ha destacat la voluntat del Govern d’ajudar a tots els treballadors temporals que hi ha al país amb una situació similar, i en aquest sentit ha destacat que, tal com ja es va anunciar, a tots se’ls allargarà el permís de residència fins al 3 de maig “de manera automàtica i sense necessitat de fer el tràmit de manera presencial”. Jover també ha explicat que el nombre total de treballadors amb aquesta problemàtica que s’han donat d’alta al registre facilitat pel Govern és d’unes 1.775 persones en total, però que algunes d’elles ja han retornat al seu país.


Més de 600 mil euros recaptats al fons solidari

Finalment, el ministre Jover ha fet recompte de la quantitat econòmica recaptada fins el dia d’avui per fer front a la situació generada per la COVID-19. Així, ha explicat que ja s’han recollit un total de 581.100 euros a través dels diferents comptes bancaris habilitats. A aquesta quantitat cal sumar-hi els 17.045 missatges SMS al telèfon 828 que ja s’han enviat, el que suposa que a un cost de dos euros per missatge, s’han recaptat 34.090 euros. Amb les dues quantitats sumades, i en menys d’una setmana, ja es porten acumulats 615.190 euros.

De les diferents transferències bancàries que s’han dut a terme aquests últims dies, Jover ha destacat l’aportació de 10.000 euros per part del Bàsquet Club Andorra i la que ha realitzat la Federació Andorrana de la Gent Gran d’Andorra per un total de 1.000 euros.