Col·loqui científic sobre ‘Manuals de poder històrics’, aquest dilluns, al Consell General

Cartell del col·loqui científic sobre 'Manuals de poder històrics'
L’acte se celebrarà de les 9 a les 19 hores (AR+I)

El Consell General celebra, el proper dilluns, dia 21 de novembre, un col·loqui científic sobre ‘Manuals de poder històrics’, al voltant de la reedició del Manual digest andorrà de 1748.  Aquest col·loqui, a cavall de la Història i el Dret, es dedica a uns textos rellevants de l’edat mitjana i moderna, no sempre prou coneguts.

De forma planera, els anomenem Manuals de Poder; de vegades se’ls coneix com a manuals d’economia política. Eren conjunts estructurats de regles i processos que algú que governava o assessorava una institució, corporació o organització escrivia per a informar sobre el seu funcionament als governants i tècnics de les generacions següents.

Al col·loqui, alhora científic i divulgatiu, ens interrogarem sobre l’autoria dels Manuals de Poder –individual o col·lectiva?–, la iniciativa que els va promoure –pública o privada?– i la finalitat amb què es redactaren –legitimadora? lau- datòria? organitzativa? redreçadora?–; explorar- em contigüitats i divergències amb altres textos jurídics, polítics o memorialístics; ens pregun- tarem si, a més de recollir petges d’allò viscut, també incorporaven unes dosis de programa o projecte de futur…

  • El col·loqui està obert a tothom que hi vulgui participar.
  • Se celebrarà a la Biblioteca Martí Salvans del Consell General de les Valls d’Andorra.
  • Per a més informacions o per a comunicar l’assistència al col·loqui: josep.capdeferro@upf.edu avillaro@ari.ad
  • A les sis de la tarda se celebrarà la sessió púbica amb les conclusions del col·loqui al vestíbul de Consell General.

Es pot accedir al programa complet amb totes les intervencions previstes al col·loqui

TOTES LES NOTÍCIES