Carxofes saltades amb pernil

carxofes amb pernil
Carxofes amb pernil (Getty Images)

Les carxofes són un vegetal consumit des de l’edat mitjana. Espanya és un dels principals productors i exportadors d’aquest aliment, sobretot de la varietat blanca de Tudela.
Una de les formes habituals de cuinar-la és com la presentem avui: un plat senzill i ràpid d’elaborar però molt, molt saborós.

Els ingredients per a 4 persones (aproximats) són:
  • 12 carxofes
  • 12 grans d’all
  • 1 ceba
  • 500 g de pernil curat
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal

Preparació:

Comencem rentant les carxofes, tallant-els el tronc i traient les capes exteriors fins a arribar a la part interior més clara.

En una olla amb aigua i sal, posa-les a coure fins que estiguin toves, durant més o menys uns 25 minuts.

Quan hagi transcorregut el temps, les traiem, escorrem i tallem en trossos.

En una paella o olla, fregirem en oli, els alls tallats en làmines, la ceba picada i el pernil serrà.

Quan tot estigui daurat, afegim les carxofes i ofegarem durant uns 6 o 7 minuts.

Servirem calent.

TOTES LES NOTÍCIES