Netejar les juntes de les rajoles

Netejant la junta de les rajoles
Neteja de la junta de les rajoles (Getty Images)

Les juntes de les rajoles estan recobertes d’una pasta blanca que va posant-se negra pel pas del temps, per l’acumulació de pols i floridura i per la proliferació de tota mena de bacteris. Per això és necessari netejar-les en profunditat cada cert temps. Si bé hi ha productes químics específics a la venda en grans superfícies i drogueries que són molt eficaços, també podem acabar amb la brutícia d’una forma més natural i respectuosa amb el medi ambient. Te’n proposem algunes d’elles:

– Bicarbonat de sodi: Aquest producte té moltes aplicacions en la llar, ja que té propietats que neutralitzen els bacteris. Utilitzarem uns 100 g de bicarbonat, un raspall i aigua calenta.
Per a aplicar-ho, realitzarem una pasta amb el bicarbonat i una mica d’aigua i fregarem la mescla per totes les juntes amb l’ajuda del raspall. Deixarem actuar durant aproximadament una hora, passada la qual, retirarem les restes amb una baieta o drap humit.

– Vinagre: el vinagre s’ha fet servir durant anys pel seu poder desinfectant. Si volem provar amb aquest mètode, el que farem serà posar en un recipient amb difusor, 1/2 got de vinagre juntament amb 1/4 d’aigua tèbia. Polvoritzarem el líquid per les juntes, esperarem uns 15 minuts i després fregarem les juntes amb un raspall o esponja.

– Aigua oxigenada: L’aigua oxigenada desinfecta i elimina la pols acumulada, per la qual cosa és molt útil per a aquesta mena de treballs. Usarem 125 ml d’aigua oxigenada, la qual fregarem de manera enèrgica amb un raspall. Deixarem actuar durant una estona i retirarem.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES