Les aus tenen unes característiques alimentàries que són importants a tenir en compte per al seu desenvolupament, bon estat de les plomes, energia i bona salut.
Els hidrats de carboni són utilitzats com a font d’energia i es troben en totes les llavors: mill, blat de moro, civada, blat o arròs.
Les proteïnes són necessàries per al creixement, reparació i manteniment dels teixits, per al sistema de defensa, la producció d’hormones i moltes altres funcions importants. Ous, insectes, cucs de terra, soja, llevat de cervesa i derivats lactis entre d’altres són aliments rics en proteïnes.
És important destacar que els greixos aporten energia, transporten les vitamines i mantenen el plomatge sa i brillant. Les fonts principals de greixos són el gira-sol, el cànem, el cacauet, el lli, la colza o el sèsam.
El període de muda comporta un desgast que caldrà suplir amb una dieta més rica en greixos, proteïnes, hidrats de carboni, vitamines i calci.
Les vitamines són essencials i es requereixen petites quantitats per al normal funcionament de l’organisme. S’administren a través de les fruites i verdures fresques, ous, derivats lactis i suplements vitamínics. Els minerals col·laboren en el desenvolupament dels ossos. Es troben en fruites, vegetals, ous i derivats de la llet.
Font: wikifaunia.com
Per Tot Sant Cugat