Patria

Títol: Patria
Durada: 60
Temàtica: Drama
Direcció: Aitor Gabilondo
Intèrprets: Elena Irureta, Ane Gabarain, Susana Abaitua
Temporades:  1 Capítols: 8

Sinòpsi:
Pàtria és l’adaptació televisiva de la novel·la homònima escrita per Fernando Aramburu. La trama relata l’impacte que el conflicte basc té sobre les dues cares de la moneda i com la gent estàndard viu en el context del conflicte en el seu dia a dia. D’una banda, la història d’aquells que van ser assotats per ETA i per altra banda, aquells que tenen algun tipus de relació personal amb ells.

La ficció narra les conseqüències del terrorisme a través de dues famílies que un dia van ser inseparables i que representen les dues cares d’aquesta moneda. Encara que de diferent classe social, Bittori i Miren solien ser les millors amigues, però la seva relació canvia per sempre després que Txato, el marit de Bittori i empresari basc, sigui assassinat a la porta de casa seva. A partir d’aquest dia, la vida de la seva dona Bittori i els seus fills fa un gir complet. Bittori trenca la relació amb la seva amiga Mirin, el fill és militant d’ETA.

A partir d’aquest moment, les dues famílies han de fer front a el dol i a les contradiccions morals alhora que les seves vides segueixen amb circumstàncies que determinen el seu futur. El dia que ETA anuncia la fi de la violència, Bittori, ara establerta a Donosti, decideix tornar a la que un dia va ser la seva ciutat. Allà ja no se sent com a casa, però necessita alterar la vida de la que va ser la seva amiga, que també ha passat el seu propi dol després del que ha passat amb Txato.

TOTES LES NOTÍCIES