Autònoms, hotelers i ciutadans més vulnerables, prioritat dels demòcrates en la fase 2 de la crisi

Consellers generals demòcrates treballen mitjançant una videoconferència
Consellers generals demòcrates treballen mitjançant una vídeo-conferència. Foto: DA

Des del moment que es va detectar el primer cas de coronavirus a Andorra i el Govern va començar a decretar mesures de control, el grup parlamentari Demòcrata ha treballat per pal·liar els efectes del tancament de bona part de l’activitat empresarial del país així com els de l’aturada de l’arribada de turistes. En aquest sentit, el grup va treballar conjuntament amb el Govern, els grups de la coalició i la resta de forces parlamentàries la Llei òmnibus recentment aprovada al Consell General i, paral·lelament, ja ha iniciat l’anàlisi de les accions per a la fase 2 de la crisi sanitària. “És a dir, tan bon punt s’han acordat les mesures urgents i directes per donar oxigen a empresaris i treballadors els primers dies de la crisi, Demòcrates és conscient que calen noves ajudes que complementin les ja aprovades, tenint en compte que no hi ha data concreta de finalització de la situació. A la vegada, una fase 3, quan ja es comencin a aixecar restriccions, implicarà accions encarades a recuperar l’economia per iniciar el camí ascendent del teixit productiu nacional”, exposa un comunicat del grup parlamentari taronja.

Pel que fa a la fase 2, el grup parlamentari s’està reunint, telemàticament, per tractar accions “sobretot pensades pels qui poden veure’s més afectats per la crisi sanitària”, com poden ser els petits autònoms, els treballadors (per tal d’evitar la destrucció de llocs de treball), i també els hotelers que, malgrat que no entren dins la llista de negocis que han de tancar obligatòriament, han vist anul·lada pràcticament a zero qualsevol possibilitat d’ingrés. Demòcrates també es vol centrar en col·lectius més vulnerables, ciutadans que no tenen ingressos, han estat acomiadats o tenen casuístiques econòmiques complicades.

El grup Demòcrata ha impulsat grups de treball de diferents àmbits, en què també s’analitzen les mesures que estan aplicant països de l’entorn i la seva viabilitat a Andorra. S’analitzen, per exemple, ajudes més directes per fer front al pagament dels salaris, moratòries de pagaments o emissió de deute públic, entre d’altres. “Les mesures han d’anar encarades a suavitzar la situació actual de crisi i compassar-la en el temps. La voluntat és consensuarles amb el Govern, la coalició, i també la resta de forces parlamentàries”, assegura la nota de premsa del grup parlamentari Demòcrata.

TOTES LES NOTÍCIES