El Vinagre Blanc es forma originalment de la fermentació del vi blanc, encara que existeixen vinagres destil·lats que procedeixen d’altres fermentacions com del malt, del blat de moro, la patata o la canya de sucre entre altres. S’utilitza en amanides, vinagretes o per a conserves. És el més fort dels vinagres i pot tenir concentracions d’un 5% o 10% d’àcid acètic. En ser molt fort sol vendre’s diluït i amb la seva concentració controlada.
El vinagre a part d’en la cuina i per a la salut serveix per a netejar la casa i aconseguir un ambient saludable, mantenint a ratlla les malalties. Alguns dels seus usos són:
1. Per a netejar el terra, vidres, nevera o banys, usa vinagre diluït en aigua.
2. Per a eliminar la calç d’aixetes i dutxes, desmunta’ls i deixa’ls una estona en vinagre.
3. Serveix com a substitut del suavitzant en la rentadora.
4. Per a eliminar la calç de la cafetera, posa aigua amb un bon raig de vinagre i posa-la al foc com si preparessis un cafè. Repeteix l’operació les vegades necessàries.
5. Per a eliminar males olors, deixa a l’habitació un recipient amb vinagre.
6. Per a eliminar olor de pintura, mentre pintes deixa diversos recipients amb vinagre i mantingues-los diversos dies, canviant el vinagre diàriament.
7. Per a eliminar l’òxid, usa vinagre pur i deixa’l actuar durant 24 hores.
Per Ecocosas.com