4 consells si sofreixes de caspa

Home amb caspa a la jaqueta
Home amb caspa a la jaqueta (Foto istock.com)

La caspa l’ocasiona un microbi anomenat Malassezia globosa que s’alimenta del greix natural del cabell. Aquest greix produeix una substància anomenada àcid oleic que causa inflamació, enrogiment i picor. Per a recuperar-se de la irritació, el cuir cabellut muda de pell i per això es desprenen les escates. Els consells que hem d’aplicar quan aparegui són:

No t’estressis. En estressar-nos s’eleva la temperatura de l’organisme i transpirem més, acumulant calor en el cuir cabellut i propiciant l’excés de greix.

Aire tòxic. La contaminació afecta la teva pell però també danya el cabell. El fum, els gasos tòxics i les partícules nocives s’impregnen en el pèl afeblint-lo i augmentant la seva producció de greix.

El xampú. S’ha d’usar un que a més de fer desaparèixer la picor o els flocs blancs també combati el microbi que l’ocasiona. Aplica’l en el teu cabell fent molta escuma i deixa’l de 5 a 10 minuts perquè l’ingredient actiu s’absorbeixi bé. La majoria d’aquests netejadors ressequen el cuir cabellut, així que usa condicionador.

Desintoxica. Igual que fas amb la teva cara i cos, elimina les cèl·lules mortes del teu cabell amb una desintoxicació que obri els porus per a evitar l’acumulació de sèu. Quan el fol·licle està obstruït per greix o brutícia, no permet que el cabell creixi.

Per Mujerde10.com

TOTES LES NOTÍCIES