La Plataforma d’ONG recull 21.000 euros per ajudar els afectats per les explosions de Beirut

Campanya d'ajut a Beirut
Campanya d’ajut a Beirut

Quan el mes d’agost passat dues explosions van assolar la ciutat de Beirut (Líban), causant la mort de més de 200 persones, fent més de 5.000 ferits i deixant més 300.000 persones sense casa, la Plataforma d’ONG d’Andorra va obrir campanya per poder enviar ajudar a tots els afectats.

Gràcies a les aportacions de particulars, empreses, comuns i govern s’han pogut recollir fins a 21.000 € que seran distribuïts a parts iguals entre Caritas Andorrana, Creu Roja Andorrana i Unicef Andorra per ser utilitzats per donar resposta a les campanyes internacionals d’emergències que les tres organitzacions mantenen obertes per aquesta catàstrofe.

Amb el port greument danyat en l’explosió, inclosos magatzems amb subministraments de Creu Roja i Unicef, amb els principals hospitals a Beirut afectats i arribant a la seva màxima capacitat degut a la pandèmia de la Covid-19, amb molts altres centres d’atenció primària, d’atenció maternal, d’immunització i de primera infància sense poder donar servei als seus gairebé 120.000 beneficiaris i amb desenes d’escoles que havien patit desperfectes i no podien ser operatives, la situació humanitària era molt complicada.

En aquests darrers mesos, les tres ONG ja operatives sobre el terreny estan donant resposta a les necessitats dels centenars de milers de famílies afectades. Algunes de les accions dutes a terme:

  • S’ha distribuït menjar, aigua, màscares i altres elements essencials a més de 80.000 persones.
  • S’ha proporcionat suport psicosocial i emocional de crisi a més de 15.700 persones, la meitat infants.
  • S’han donat transferències en efectiu a més de 1.200 famílies amb l’objectiu d’arribar fins a 10.000 i que els permeti tenir un cert nivell de dignitat en comprar el seu propi menjar i satisfer les seves pròpies necessitats.
  • S’ha buscat la implicació de més de 1.800 joves per ajudar a donar una resposta comunitària centrada en la neteja, la rehabilitació menor de les llars i la preparació i distribució d’àpats per a famílies vulnerables.
  • S’ha restablert la connexió de subministrament d’aigua a 1.060 edificis, arribant a 20.765 persones de 4.080 llars.
  • S’han instal·lat 4.882 dipòsits d’aigua, inclosos 111 en els tres hospitals més afectats dels districtes de Karantina, Wardiya i Geitaoui.
  • S’ha donat suport a la rehabilitació de 7 escoles i el subministrament de mobiliari i equipament per a prop de 90 escoles

La Plataforma d’ONGs d’Andorra agraeix a la societat andorrana la seva solidaritat i resposta davant d’aquesta emergència malgrat la situació que ens afecta provocada per la pandèmia de la Covid-19

TOTES LES NOTÍCIES