Xerrades explicatives sobre el Parc Pirinenc de les Tres Nacions

Logotip del Parc Pirinenc de les tres Nacions
Logotip del Parc Pirinenc de les tres Nacions

El Parc Natural de l’Alt Pirineu organitza aquest mes d’agost diverses xerrades per explicar què és el Parc Pirinenc de les Tres Nacions. L’acte vol donar resposta a les preguntes dels assistents i exposar per a què servirà, quins espais protegits en formen part i què tenen en comú.

A l’Alt Urgell, la xerrada, a càrrec del director del Parc Natural de l’Alt Pirineu, Marc Garriga, es farà divendres 21 d’agost, a les sis de la tarda, al Refugi de la Basseta, a Sant Joan de l’Erm. Esterri d’Àneu acollirà l’acte dijous 20 d’agost, també a les sis de la tarda, a l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu. L’activitat a Farrera s’ha programat dijous 28 d’agost, a les set del vespre, al Centre d’Art i Natura.

Tot i que les xerrades són gratuïtes, per assistir-hi cal inscriure’s prèviament a la Casa dels Parcs dels Pirineus (Av. Valls d’Andorra, 33), a la Seu d’Urgell, a través del telèfon 973 36 09 54 o el 622 335. 

 

El Parc Pirinenc de les Tres Nacions és una marca d’identitat comuna per a una de les àrees protegides transfrontereres més extenses d’Europa, formada pel Parc Natural de l’Alt Pirineu, el Parc Natural Regional dels Pyrénées Ariégeoises, el Parc Natural de la Vall de Sorteny i el Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa. Aquesta marca, que es va posar en marxa el 2018, suma més de 428.700 hectàrees i 158 municipis, 15 de catalans, dos d’andorrans i 141 de francesos. L’objectiu és que serveixi per a la promoció turística conjunta, la dinamització socioeconòmica i els intercanvis en matèria de sostenibilitat i patrimoni natural.

TOTES LES NOTÍCIES