Ubach mostra el suport a l’empresariat del país present a la XIV Trobada Empresarial Iberoamericana

La ministra en funcions, Maria Ubach i el president de la Confederació Empresarial Andorrana, Gerard Cadena (SFGA)
La ministra en funcions, Maria Ubach i el president de la Confederació Empresarial Andorrana, Gerard Cadena (SFGA)

La titular d’Afers Exteriors en funcions, Maria Ubach, és present la XXVIII Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern, que organitza i acull la República Dominicana entre el 22 i el 25 de març d’enguany sota el lema ‘Junts cap a una Iberoamèrica justa i sostenible’. La jornada d’ahir d’Ubach va començar al matí amb la III Reunió de Ministres d’Afers Exteriors d’Iberoamèrica.

Posteriorment, Maria Ubach va assistir a la XIV Trobada Empresarial Iberoamericana, que ahir va celebrar la seva darrera jornada. Es tracta d’un esdeveniment, que en el marc de la XXVIII Cimera, ha esdevingut un espai obert per als empresaris dels vint-i-dos països de la regió i que entre el 23 i el 24 de març ha reunit prop d’un miler de representants de companyies i organitzacions privades d’ambdós costats de l’Atlàntic.

En l’acte de clausura de la Trobada, que va tenir lloc durant la tarda, Maria Ubach es va poder trobar amb el president de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), Gerard Cadena, i amb el seu director, Iago Andreu, així com amb la directora de CTRASA, Cristina Rico, que han estat presents a Santo Domingo les dues jornades al llarg de les quals ha transcorregut aquest fòrum per a l’empresariat. En la trobada amb els tres representants dels empresaris del país, Ubach va mostrar el suport d’Andorra al teixit empresarial nacional.

A més, la ministra en funcions va poder escoltar la taula rodona protagonitzada pel president de la República Dominicana, Luis Abinader, pel secretari general de la SEGIB, Andrés Allamand, pel president de l’Equador, Guillermo Lasso, pel president de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, i pel president del Paraguai, Mario Abdo Benítez.Agenda d’actes de la ministra en funcions d’Afers Exteriors a la XXVIII Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern de la República Dominicana

L’agenda, que inclou un seguit d’actes que tenen lloc a diferents espais de Santo Domingo, va començar el 22 i 23 de març amb la V Reunió de Coordinadors Nacionals i Responsables de Cooperació de la regió. També en el marc de la Cimera, entre el 23 i el 24 de març, s’ha celebrat la XIV Trobada Empresarial Iberoamericana, i durant el 24 de març s’ha dut a terme la III Reunió de Ministres d’Afers Exteriors Iberoamericans. Finalment, els actes específics dels Caps d’Estat i de Govern s’estenen entre la tarda del 24 de març i el 25 de març, quan l’esdeveniment clourà amb la reunió plenària dels vint-i-dos alts mandataris iberoamericans.

En concret, la ministra en funcions ha participat a la III Reunió de Ministres d’Afers Exteriors Iberoamericans, i ho farà també a la reunió plenària de Caps d’Estat i de Govern. En paral·lel als actes oficials, l’agenda de treball de Maria Ubach a Santo Domingo inclou també reunions bilaterals amb els alts mandataris iberoamericans presents al país caribeny per tal de compartir qüestions d’interès comú i reforçar la cooperació en diferents àmbits

TOTES LES NOTÍCIES