PS SDP+ regularà la qüestió dels lloguers, també per als comerços

Marian Sanchiz acompanyada per companys socialdemòcrates com Jaume Bartumeu (PS SDP +)
Marian Sanchiz acompanyada per companys socialdemòcrates com Jaume Bartumeu (PS SDP +)

La coalició PS SDP+ regularà la qüestió dels lloguers, també per als comerços. “El sector comercial té el problema que té tot el país, que és els lloguers”, ha manifestat la número 2 de la candidatura parroquial d’Andorra la Vella, Marian Sanchiz. Així, les mateixes mesures que s’han previst per pal·liar el problema de l’habitatge contribuiran també a la millora del sector comercial

Aquest dissabte, diversos membres de la candidatura de PS SDP+ s’han passejat per l’avinguda Meritxell, des de l’avinguda Príncep Benlloch fins a la plaça de la Rotonda, per a compartir amb diversos ciutadans i comerciants l’actualitat del país i recollir-ne neguits. En aquest sentit, Sanchiz ha explicat que “hem parlat amb comerciants i amb molta gent pel carrer, i tots ens han animat moltíssim i estan convençuts que Andorra mereix el canvi que nosaltres presentem”.

Així mateix, també s’ha copsat que la principal problemàtica del comerç, igual que la resta de la ciutadania, és la dels lloguers. “Hi ha comerciants que han hagut de tancar les seves botigues i marxar a una altra banda perquè els lloguers els han pujat moltíssim”, ha explicat la candidata progressista, recordant que a ells se’ls ha apujat el 7% i, per tant, molts “es troben amb la problemàtica que han de plegar trastos i han de marxar a buscar uns altres espais per a poder treballar”. “Tot això s’ha de regular d’una vegada”, ha valorat Sanchiz, que entén que el lloguer a l’avinguda Meritxell no pot tenir el mateix preu que en un carrer allunyat de l’eix comercial.

Així, creu necessari que hi hagi un registre de la propietat i un altre de contractes de lloguer “també per a aquestes persones que treballen i cada dia estan batallant per a guanyar els diners per a poder pagar, no només el lloguer, sinó també els productes i el personal, a qui s’ha pujat el salari però que no ha servit de res”.

A les dificultats que viu el comerç cal afegir-hi les obres, la pols, la circulació i els sorolls, ha explicat Sanchiz, que ha assenyalat que una obra “pot ser magnífica i estupenda sempre que les altres necessitats estiguin cobertes”, considerant que la font de colors que es construeix a la Rotonda no seria una prioritat.La llista nacional de PS SDP + exposa les mesures en habitatge i pensions a Canillo

La llista nacional de PS SDP + ha explicat avui dissabte el seu projecte a Canillo. El candidat a cap de Govern, Pere López, i la número 2 de la candidatura, Judith Salazar, han recollit i compartit amb els assistents la necessitat de treballar en matèria d’habitatge, pensions i l’acord d’associació amb la Unió Europea, àmbits que són primordials dins del programa de l’aliança socialdemòcrata, entre d’altres.

Salazar també ha destacat la voluntat d’explicar arreu del territori les mesures dels socialdemòcrates i que Canillo no en podia ser una excepció, tot i no haver pogut formar una candidatura territorial. “La voluntat no era tancar llista sí o sí, sinó la d’oferir una alternativa amb “cara i ulls” que malauradament no ha estat possible. Hem de ser conscients que cal un treball més aprofundit en aquest territori”.

Així mateix, la número 2 de PS SDP + ha subratllat la importància dels resultats de la darrera contesa electoral pel que fa a la voluntat de la població de tenir un canvi de rumb al país. “Si volem que realment es faci a nivell nacional ens cal el suport de tothom i des de totes les parròquies”.El pacte entre PS i Agrupament Encampadà busca “portar consens al Consell General”

La candidatura de PS + Agrupament Encampadà ha explicat que l’objectiu del seu pacte entre les dues forces, que actualment estan a l’oposició comunal, és “portar consens dins del Consell General”. Així ho ha explicat la número 2, Susagna Venable, en la reunió de poble que han celebrat aquest dissabte al vespre, en la que han assistit nombrosos simpatitzants i veïns de la parròquia.

“Hem decidit fer aquest pacte per a portar el debat i el consens dins el Consell General i trencar aquestes majories que tant mal ens estan fent a l’hora de portar les polítiques a terme”, ha manifestat Venable, explicant que la unió és per a aquestes eleccions generals i que més enllà “no hi ha res definit”.

No és només la voluntat de contribuir al canvi de la majoria el que uneix PS i Agrupament Encampadà, sinó que “hi ha molts punts de connexió”, ha afirmat Venable posant l’exemple les coincidències en les propostes en l’àmbit de l’habitatge o en relació a la modificació de l’IGI.

TOTES LES NOTÍCIES