Tots Sants: La inflació i la sequera apugen el preu de les flors

Dues persones visiten els seus familiars al cementiri el dia de Tots Sants
Dues persones visiten els seus familiars als cementiri el dia de Tots Sants. Foto: ATV / arxiu

La tradició de portar flors als cementiris per Tots Sants aquest any s’encareix. Les restriccions de la  sequera, sobretot a França, d’on provenen moltes de les plantes, han provocat que les floristeries hagin de treballar amb més previsió que mai i que plantes i flors arribin a un preu més elevat.

La planta més comuna per Tots Sants és el crisantem i ho és per tradició. És una planta que creix en aquesta època de l’any i que, a diferència dels rams de flors, es pot plantar al cementiri. N’hi ha de  diversos tipus amb flors blanques, grogues o liles.

Tant els crisantems com les altres flors han notat aquesta pujada. La preparació per Tots Sants comença  amb mesos d’antelació, a la primavera ja s’acostuma a fer la comanda per a la tardor. Tot i els preus, la  demanda continua sent molt elevada

Els dies més intensos per a les floristeries són els del cap de setmana previ a Tots Sants. Els clients demanen rams molt personalitzats i, pel que fa a les flors, la varietat és infinita. La rosa vermella, el  crisantem o el clavell són les flors més comunes, perquè són també les més resistents.

TOTES LES NOTÍCIES