Set sessions a la dotzena edició conjunta del Cicle de Cinema de Muntanya i de Viatges

El Cicle de Cinema de Muntanya i de Viatges d’Ordino i la Massana arranca el pròxim dimecres, 29 de gener (21 h, teatre de les Fontetes de la Massana) amb una proposta que té com a rerefons la conservació del planeta, ja que aquest va ser el motiu pel qual l’aventurer Nacho Dean va decidir fer la volta al món a peu en solitari, sense assistència i sense interrupcions. El Cicle compta enguany amb set sessions, tres de les quals es projectaran a la Massana i quatre a Ordino. Els consellers del es dues parròquies, Jordi Serracanta i Guillem Forné, han destacat la consolidació del cicle, que apropa els espectadors a experiències úniques d’exploradors, esportistes i aventures, que en tots els casos transmeten un missatge, ja sigui de superació, de conservació del planeta o de descoberta de la riquesa cultural i històrica de racons recòndits del planeta.

Justament, la segona sessió, a Ordino (30 de gener), ens portarà fins a Ossètia del Sud i  a la península de Kamtxatka a través del recorregut amb esquís de muntanya d’Ekaterina Osinchkina, Inka Bellés i Guillem Casanova. La neu continuarà sent la protagonista a la següent sessió, en aquest cas, amb la travessa a l’Antàrtida de Ramón Larramendi (6 febrer, Ordino).

Pel que fa als viatges a indrets insòlits, el cicle comptarà amb la presència d’Irene Cordón i Toni Espadas, que oferiran una conferència sobre un dels països més antics del món, Etiòpia, on es localitzen els primers assentaments humans. Alla  van estar en contacte amb la civilització autòctona, mai colonitzada. Serà el 12 de febrer, a la Massana.

La següent proposta ens transporta molt més a prop de casa però més lluny en el temps: Bernat Gasull i Albert Naudín ens explicaran el viatge de Jacint Verdaguer pel Pirineu, la primera gran travessa d’alta muntanya fins al cim de l’Aneto protagonitzada per un català (13 de febrer, a Ordino).

Més d’un segle després, l’aventurer asturià José Díaz, va emprendre una altra aventura: viure cent dies completament sol en una petita cabana al bell mig del Parc Natural de Redes, prescindint de tots els avanços tecnològics. La seva pel·lícula la podrem veure el 19 de febrer a les Fontetes (la Massana).

El cicle es tancarà el 20 de febrer, a Ordino, amb la projecció “Shelter”, amb el patrocini de Viladomat Esports, una pel·lícula en què cinc amics viatges per les valls amagades i els cims remots dels Alps observant de primera mà l’impacte del canvi climàtic.

Una de les característiques del cicle és l’ampli ventall de disciplines que conté, tantes com maneres d’apropar-se a la natura. Totes les sessions són gratuïtes. Els assistents, a banda de veure les projeccions, també tindran l’oportunitat de fer preguntes als ponents i resoldre els seus dubtes relacionals amb cadascuna de les propostes. Un cop més, el cicle compta amb la col·laboració de la Fundació Muntanyencs per l’Himàlaia.