Set nens pateixen un rebrot d’urticària a l’escola francesa d’Ordino

Una ambulància del SUM està a la porta de l'escola francesa d'Ordino per atendre als afectats

L’escola francesa d’Ordino ha modificat el funcionament habitual davant la situació generada des de la setmana passada quan una cinquantena d’alumnes i dos adults va patir un episodi d’urticària, l’origen del qual encara s’està investigant. Aquest dilluns al matí s’ha detectat un rebrot lleu en set alumnes.

Segons ha informat el Govern, només set alumnes entre maternal i primera ensenyança no han anat a l’escola per motius relacionats amb el contagi.

Des del centre educatiu asseguren que la jornada es desenvolupa amb normalitat, tot i que aquest dilluns al matí s’ha detectat en rebrot lleu en set nens que ja havien estat diagnosticats la setmana passada.

Ha estat la mateixa direcció del centre qui ha alertat els pares, mentre que des del ministeri de Salut han iniciat una enquesta entre la resta de pares per esbrinar si el rebrot podria afectar mes nens.

Els alumnes de les classes afectades pel brot han quedat reubicats en altres instal·lacions. Així els de maternal es troben a la ludoescola de la parròquia, mentre que els de primària fan classe a espais cedits per l’escola andorrana, en altres instal·lacions de la mateixa escola francesa i en espais comunals.

El servei de cantina es desenvoluparà amb normalitat. Divendres tècnics de Salut van informar directament les famílies dels protocols que s’han seguit des de dimarts i també van apuntar que estan a l’espera de les proves analítiques dels factors que s’estan avaluant.

TOTES LES NOTÍCIES