Raons per a consumir productes ecològics

Un pagès amb una caixa de verdura ecològica
Un pagès amb una caixa de verdura ecològica (Istock)

En els últims anys ha crescut la compra dels productes ecològics, degut sobretot al canvi de mentalitat de la societat, més preocupada per la salut i el medi ambient. Us donem 7 bones raons per a consumir-los.

1. Són saludables: tenen més nutrients per l’ús de fertilitzants naturals, amb més presència de vitamines, minerals i antioxidants.

2. No contenen pesticides: els quals deixen restes de residus tòxics perjudicials per a la nostra salut en els aliments.

3. Sense antibiòtics: la legislació sobre productes ecològics impedeix l’ús d’antibiòtics en el tractament d’animals, evitant conseqüències negatives en el consumidor.

4. Sostenibles amb el medi ambient: l’agricultura ecològica fertilitza la terra i redueix la contaminació de l’aigua i aire.

5. Més qualitat: les empreses oficials de control garanteixen que tots els processos compleixin amb els estàndards de qualitat, que són més nombrosos i més exigents que en altres productes alimentaris.

6. Són respectuosos amb els animals: la ramaderia ecològica els permet viure en condicions de major llibertat perquè tinguin un desenvolupament normal i gaudeixin de millor salut.

7. Més sabor. Els productes ecològics conserven el seu sabor pel fet que s’han respectat els cicles de creixement que la planta necessita per a completar la seva maduresa, aportant al producte qualitat en nutrients i sabor

Per viviendosaludable.es

TOTES LES NOTÍCIES