Miquel Abras i Salva Racero, amb moltes ganes de visitar Andorra

Miquel Abras en concert
Miquel Abras en concert (Foto Marta Pich)

Els protagonistes del doble cartell de música en català per celebrar la Festa Major d’Escaldes-Engordany, Miquel Abras i Salva Racero (ex Lax’n’Busto), arriben aquest dissabte a Andorra “amb moltes ganes” en un dels seus primers concerts postconfinament.

Els dos músics, de llarga trajectòria en el panorama pop-rock català, protagonitzen el concert estrella de la festa escaldenca Los40 Pop entre fortes mesures de seguretat. Així, l’aforament serà limitat, es garanteix la distància de seguretat entre els assistents i caldrà accedir-hi amb mascareta.

Miquel Abras ha manifestat tenir “moltes ganes” d’arribar a Andorra, on fa més de dos anys que no actua. Presentarà els temes dels seus dos darrers àlbums, Punt de no retorn i Punt de partida, en un dels seus primers concerts postconfinament (el del Principat n’és el tercer). Amb la seva banda (Carlus Ramió al baix, Albert Solà a la guitarra i els teclats i Danko Compta a la bateria i percussió), ha promès una actuació “per emocionar, moure’s i reflexionar” en la què no faltaran els seus èxits i també algunes versions de temes clàssics del rock de bandes com ara Police.

Autor, compositori i arranjador, Miquel Abras és un dels artistes puntals de l’anomenat rock català. Amb la seva veu trencada característica i amb una notable trajectòria sobre els escenaris, el cantant empordanès ha actuat en programacions de prestigi com l’Auditori de Girona, l’Auditori de Barcelona, el Festiva de Cap Roig, el Festival de Guitarra de Barcelona, l’Acústica de Figueres, el BarnaSants, Sons del Món, Senglar Rock i molts altres. I ha guanyat cinc premis Enderrock i el premi al Disc Català de l’Any.

Salva Racero, de la seva banda, també ha assegurat tenir moltes ganes de visitar Andorra per primer cop des que ha iniciat la seva carrera en solitari. El qui fou durant més d’una dècada la veu d’un dels grups més destacats del rock català, Lax’n’Busto, ens presenta en exclusiva a Andorra de la mà de Los40 el seu primer àlbum Immortals que recull la vitalitat i la força que el caracteritza amb un grau de compromís social en cançons que criden a la reflexió i a la presa de consciència però des de l’optimisme.

Racero s’ha envoltat de músics de primer nivell en aquesta experiència en solitari amb especial protagonisme per a Xasqui Ten (Shakira, Lady Gaga, Rosario, Malú…) com a productor.

Salva Racero actuarà acompanyat d’un guitarrista en el què és també un dels seus primers concerts postconfinament.

El doble recital tindrà lloc aquest dissabte, 25 de juliol, a partir de les 19 hores, a l’aparcament dels Veedors i està coorganitzat per Els40 Andorra i la Unió Proturisme d’Escaldes-Engordany, qui enguany commemora el seu 65è aniversari.

TOTES LES NOTÍCIES