Marató de visites dels síndics aquestes últimes hores

Els síndics amb mossèn Ramon de Canillo (Consell General)
Els síndics amb mossèn Ramon de Canillo (Consell General)

El síndic, Carles Ensenyat, i la subsíndica, Sandra Codina, han visitat, aquest divendres al matí, la seu del Consell General al Santuari de Meritxell. Aquesta és la tercera seu parlamentària de la institució, després de la Casa de la Vall i del nou edifici.

Els síndics han estat acompanyats en tot moment de mossèn Ramon de Canillo que ha recordat els usos que se li donava a aquesta seu parlamentària, la qual no acull sessions del Consell General des d’abans de l’aprovació de la Constitució. De fet, en aquest espai només es realitzaven sessions tradicionals en dies assenyalats.

Durant la visita, Mossèn Ramon ha obsequiat els síndics amb un exemplar del llibre Cants a Nostra Senyora de Meritxell que conté l’Acta de nomenament de la Patrona de les Valls d’Andorra, aprovada pel Consell General el 24 d’octubre de 1873.

La jornada ha conclòs amb un dinar a la Casa de Colònies Aina durant el qual els síndics han refermat el seu compromís amb la tasca educativa i cultural que tant Mossèn Ramon com tots els monitors i professions d’Aina duen a terme amb els joves i infants d’Andorra.Reunió preparatòria per a la visita de l’ambaixador de Portugal

El síndic general, Carles Ensenyat, i la subsíndica general, Sandra Codina, han rebut, aquest divendres al matí, a José Manuel da Silva, cònsol honorari de Portugal per a, entre altres temes, acabar de perfilar els preparatius de la visita de l’ambaixador de Portugal, João Antonio da Costa Mira Gomes, prevista per al dilluns 22 de maig.

La reunió també ha servit per a remarcar la rellevància de la comunitat portuguesa al país, que tot i la davallada en els darrers anys continua sent la tercera més nombrosa al país.

Els síndics han tramès a Da Silva la voluntat de continuar donant suport a les iniciatives culturals i socials de la comunitat portuguesa per a potenciar el seu lligam amb Andorra i a la vegada promocionar entre tota la ciutadania les tradicions i cultures portugueses.Els síndics es comprometen a elaborar el Pla d’Igualtat del Consell General

El Consell General elaborarà en els pròxims mesos el Pla d’Igualtat de la institució, tal com marca la Llei 6/2022 del 31 de març, per a l’aplicació efectiva del dret a la igualtat de tracte i d’oportunitats i a la no-discriminació entre homes i dones. Aquest ha estat el compromís dels síndics en una reunió mantinguda, aquest dijous a la tarda, amb les responsables de l’Institut Andorrà de les Dones (IAD), Montserrat Ronchera, secretària general, i Pilar Armengol, membre de la Comissió Executiva.

TOTES LES NOTÍCIES