Lladorre impulsa el turisme esportiu d’alta muntanya amb l’ajut d’1,4 M€ concedit pel Govern d’Espanya

El subdelegat del Govern espanyol a Lleida (esquerra) visitant Tavascan (Subdelegació Govern Espanya)
El subdelegat del Govern espanyol a Lleida (esquerra) visitant Tavascan (Subdelegació Govern Espanya)

El subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín, s’ha desplaçat avui dimarts a Lladorre per a conèixer in situ el projecte “Pla de Sostenibilitat Turística de Lladorre. Turisme Esportiu d’Alta Muntanya 365 dies” que impulsa l’ajuntament, un dels 4 projectes lleidatans seleccionats pel Govern d’Espanya dins la II Convocatòria extraordinària del programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destí 2022, finançat íntegrament amb fons europeus dins el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR). L’ajut concedit a l’ajuntament de Lladorre és de 1.446.000 euros.

Crespín, juntament amb l’alcalde, Salvador Tomàs, ha visitat alguns dels indrets inclosos en el projecte que contempla actuacions en els principals espais d’atractiu turístic del municipi relacionats amb l’alta muntanya con són l’estació d’esquí de Tavascan, la presa de Montalto o el llac de Certescan. A la visita a l’estació de Tavascan, també hi ha assistit el seu director, Víctor Perisé.

L’ajuntament de Lladorre ha estructurat el projecte en tres eixos que són el de convertir el municipi en un “Hub d’innovació en turisme esportiu” que promogui noves ofertes i modalitats esportives, el d’apostar per un “destí sostenible” per a potenciar un aprofitament responsable de l’entorn natural i una gestió sostenible dels recursos i el de ser un “destí intel·ligent” incorporant la digitalització de forma efectiva en el sector turístic i en l’oferta del turisme esportiu d’alta muntanya.

En aquests sentit, les actuacions previstes en el projectes estan relacionades amb el pla de millora i regulació dels accessos a Montalto i Certescan, el foment de la mobilitat sostenible dels visitants amb un taxi elèctric, així com amb la construcció miradors de natura, de nous equipaments esportius com un rocòdrom i la possibilitat de noves pràctiques esportives a l’estació d’esquí de Tavascan. El projecte també contempla accions adreçades a formació en digitalització i en marketing digital, la creació d’un sistema intel·ligent de gestió turística i de senyalització.

El subdelegat ha volgut destacar que els ajuts a projectes de sostenibilitat turística del Govern d’Espanya volen “ajudar a convertir aquestes iniciatives en motor d’un nou model de turisme alineat amb els reptes de la cohesió social i territorial, a més a més de diversificar i desestacionalitzar l’oferta turística i la demanda per tal de contribuir a generar impacte econòmic, millorar els ingressos i beneficis de les empreses del sector, així com la creació d’ocupació fora de la temporada habitual”.

El de Lladorre és un dels quatre projectes seleccionats a la província de Lleida en aquesta II Convocatòria del programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destí 2022. Els projectes sumen una inversió total de 7,4 milions d’euros. A Catalunya, els projectes beneficiats són 18 amb ajuts per valor de 82,8 milions i en el conjunt d’Espanya s’han aprovat 196 projectes que mobilitzaran 720 milions d’euros de fons europeus dins el Pla de recuperació del Govern d’Espanya.



Reunions de treball amb els alcaldes de Ribera de Cardós i Alins

En el seu desplaçament a la comarca del Pallars Sobirà, el subdelegat ha mantingut també reunions de treball amb els alcaldes de Ribera de Cardós, Llorenç Sánchez, i amb l’alcalde d’Alins, Manel Pérez, amb qui ha compartit temes d’interès per ambdós municipis. Aquestes reunions formen part de la ronda de contactes periòdics que manté el subdelegat amb els representants de l’administració local.

TOTES LES NOTÍCIES