L’Escola Andorrana de Segona Ensenyança d’Encamp recuperarà dilluns el menjador i la cuina

Les obres al mur de l'Escola Andorrana de Segona Ensenyança d'Encamp
Les obres al mur de l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança d’Encamp. Foto: SFG

El ministeri d’Ordenament Territorial informa que les obres de reforç del mur de l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança de la Vall d’Orient, a Encamp, avancen a bon ritme i ja s’han instal·lat els nous ancoratges a la infraestructura. Per aquest motiu, a partir del dilluns vinent els usuaris del centre podran recuperar amb plena normalitat i seguretat les dependències de l’interior de l’edifici que havien quedat temporalment inutilitzades –entre elles diverses aules, el menjador i la cuina–. Així, a finals d’aquesta setmana es procedirà a la neteja dels espais i dilluns s’hi recol·locarà el material.

Tot i que era previst que les obres acabessin a finals d’any, finalment des del ministeri que encapçala Jordi Torres s’informa que s’han pogut reduir els terminis. La resta de tasques que cal fer –destensar els ancoratges anteriors, tornar a col·locar l’empedrat que recobria el mur, etc.– es reprendran la setmana vinent i s’allargaran unes setmanes. Per aquest motiu, fins al mes de gener s’haurà de mantenir l’itinerari provisional d’entrada i sortida del centre i no es podrà utilitzar el pati fins llavors.

Les obres en la infraestructura tenen com a objectiu reforçar la seguretat estructural d’aquesta. La intervenció ha constat en la construcció- d’una nova filera d’ancoratges i bigues metàl·liques que s’adossen sobre el parament del mur. També s’ha instal·lat un sistema per drenar l’aigua que pugui acumular-se rere la paret.

TOTES LES NOTÍCIES