Ubach visita virtualment els projectes que desenvolupa l’ONG Aigua de Coco a Madagascar

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, en la trobada virtual amb Aigua de Coco

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i l’equip de cooperació del seu ministeri han participat en una visita virtual dels projectes de l’ONG Aigua de Coco instal·lada a Tuléar, Madagascar. El Govern va començar a col·laborar amb l’entitat el 2011. Al llarg d’aquesta dècada l’Executiu ha cooperat en el finançament d’onze projectes de l’entitat repartits entre Madagascar i Cambodja amb una aportació total de prop de 300.000 euros.

La ministra ha mantingut una conversa amb el president de l’entitat, José Luís Guirao, i posteriorment s’ha fet el visionament d’un vídeo que reagrupava els 11 projectes en els quals Andorra ha participat. Ubach també ha pogut parlar amb alguns dels beneficiaris dels de Madagascar i amb un voluntari internacional. Aquest últim aspecte ha donat l’oportunitat als membres del ministeri d’Afers Exteriors de conèixer com s’han adaptat els projectes per garantir-ne la continuïtat en temps de pandèmia.

Guirao ha agraït el finançament del Govern i ha informat que durant la gala anual que celebren, se li entregarà el premi al millor recorregut en reconeixement a la seva trajectòria de 10 anys com a patrocinador.

L’ONG, creada el 1994, té com a prioritat desenvolupar i permetre l’accés per a tothom a una educació de qualitat i inclusiva. En aquest sentit, no només proporcionen un accés a l’educació tradicional sinó que faciliten també la creació d’escoles de música i esport per garantir que els alumnes no caiguin en xarxes de prostitució o de drogues. A banda, Agua de Coco desenvolupa projectes de protecció i promoció del Medi Ambient i la protecció d’àrees mediambientals autòctones.

TOTES LES NOTÍCIES