Part del cartell de la sessió del Cineclub la Seu d'Urgell anunciant la projecció de 'Les Resilients'
Part del cartell del Cineclub la Seu d’Urgell anunciant la projecció de ‘Les Resilients’.

El Cineclub la Seu d’Urgell en partenariat amb l’Ateneu Alt Urgell projecta la 6a sessió d’enguany, Les Resilients, documental de la realitzadora Cristina Madrid, a les 22.00 hores a la sala 2 de cinemes Guiu. El Cineclub continua les seves col·laboracions puntuals amb l’Ateneu Alt Urgell amb la projecció d’aquest nou títol, que tindrà al·licient especial de comptar amb la presència de la directora i el realitzador, que també conduiran el posterior col.loqui amb el públic assistent.

Les Resilients és un documental que mostra, a través de quatre bandes liderades i integrades majoritàriament per dones, una part de l’escena musical feminista que està brotant en els darrers temps a Catalunya i a Espanya. Es tracta d’un retrat a través de la mirada de quatre exemples que formen part d’aquesta escena: el folk de Roba Estesa, el hip hop de Tribade, el soul de Sey Sisters i el jazz electrònic de Clara Peya.

El film vol descobrir i visibilitzar el missatge que aquestes bandes reivindiquen i com duen a terme aquesta acció. Es planteja un viatge amb els quatre grups durant les seves vides de concert però també en la seva quotidianitat. I descobrir així aquests nous brots culturals, que donen resposta a tota una història pràcticament sense presència de dones damunt dels escenaris.

El documental ha estat premiat dins la secció Talent Jove del festival In-Edit de Barcelona, considerat la principal referència en cinema documental musical a Catalunya i Espanya.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada