Les escoles de la Seu fomenten l’ús de la bicicleta

Diversos alumnes durant el taller al pati del col·legi La Salle de la Seu (CCAU)
Diversos alumnes durant el taller al pati del col·legi La Salle de la Seu (CCAU)

Els alumnes de 6è de primària de totes les escoles de la Seu d’Urgell i els de 4t, 5è i 6è de l’escola de Castellciutat han participat en el taller “Tu tens l’energia: mou-te en bici!”, organitzat per l’Institut Català de l’Energia (ICAEN) en col·laboració amb l’Oficina Comarcal per a la Transició Energètica de l’Alt Urgell, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i els centres educatius.

Els tallers, que s’han desenvolupat a les instal·lacions del col·legi La Salle, han constat d’una part teòrica i d’una altra de pràctica. En total hi han participat 151 alumnes procedents de les escoles Albert Vives, Pau Claris, La Salle i Castellciutat.

L’objectiu de l’activitat era que els nens i les nenes que hi han participat experimentessin els avantatges de desplaçar-se en bicicleta. En la part teòrica, les monitores de l’ICAEN han explicat a l’alumnat que la mobilitat en bicicleta permet més autonomia personal, fer activitat física, produir la pròpia energia per a desplaçar-se d’un lloc a un altre, generar un impacte ambiental mínim i, en definitiva, contribuir a millorar la qualitat de vida a pobles i ciutats.

En la part pràctica, els alumnes han fet en bicicleta un recorregut senyalitzat tot seguint les indicacions de les monitores per tal de desenvolupar les seves habilitats d’una manera adequada i segura. La major part dels alumnes han fet les pràctiques amb les seves pròpies bicicletes, mentre que la resta han utilitzat bicicletes facilitades per l’ICAEN.

[do_widget id=category-posts-pro-64]