L’Alt Urgell s’afegeix al Gran Recapte d’Aliments, que enguany té forma de campanya virtual de donacions

Cartell anunciant el Gran Recapte de l'Alt Urgell
Cartell anunciant el Gran Recapte de l’Alt Urgell. 

El Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell (CAPAU), a través del projecte Aliments per la Solidaritat on col·laboren Creu Roja i La Seu Solidària, demana a la ciutadania que participi en la 12a edició del Gran Recapte d’Aliments, enguany de manera virtual, que tindrà lloc els dies 20 i 21 de novembre, tot i que les donacions al punt de recollida ja es troben actives des d’avui dilluns 16 de novembre.

Aquest any, a causa de la situació sanitària, i per tal de preservar la salut de les persones voluntàries i donants, no es podrà fer l’habitual recollida d’aliments. És per això, que aquesta 12a edició del Gran Recapte d’Aliments es realitzarà de manera virtual. La representant del CAPAU i tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Marian Lamolla, remarca al respecte que “aquest any el Gran Recapte es presenta com un repte. Un repte com a societat, per donar resposta a la greu crisi social provocada per la situació de pandèmia que estem vivint”.

Lamolla afegeix que “tot i la greu situació que estem travessant, cal més que mai ser solidaris amb les persones vulnerables que tenim al municipi i a comarca”. “A dia d’avui, el projecte Aliments per la Solidaritat” treballa amb 220 famílies mensualment a la Seu i comarca”, remarca la representant del CAPAU.

 

Com funciona el gran recapte en l’escenari Covid-19
La pandèmia de la Covid-19 ha obligat als Bancs dels Aliments haver de reinventar la campanya massiva de recollida d’aliments i convertir-la en una campanya virtual de donacions. És a dir, no es podrà fer la tradicional recollida física d’aliments, sinó que es demana a la ciutadania que faci una donació econòmica a la caixa del supermercat, donacions que es destinaran a la compra d’aliments.

Les donacions també es podran fer a www.granrecapteoline.com D’aquesta manera, la campanya es transforma per minimitzar el risc de contagi i suprimir la classificació dels aliments recaptats. Val a dir que el Gran recapte online estarà operatiu fins el 16 de desembre.

Els principals canals de recollida són: la pàgina web GRAN RECAPTE ONLINE pròpia dels Bancs dels Aliments, on es podran fer donacions que permetran adquirir aliments i distribuir-los; als establiments de les cadenes de supermercats, serà el personal de botiga i/o el voluntariat qui convidin a la ciutadania a fer donacions a l’hora de pagar a caixa, aquesta donació a través d’un CODI GRAN RECAPTE, i finalitzada la compra s’adquiriran aliments bàsics de primera necessitat; els webs de les diferents cadenes de distribució d’aliments on es podran fer donacions quan els clients facin la compra online; altres canals de donació com l’adquisició de tiquets a Mercats Municipals i a establiments de proximitat.

Respecte a aquesta nou format per a recollir aliments, provocat per la Covdid-19, Marian Lamolla afirma que “cal agrair als comerços col·laboradors, ja siguin comerços locals o cadenes de supermercats la seva predisposició en aquest nou format. Les aportacions es podran fer directament a la caixa dels establiments, o també hi ha l’opció de fer-ho a través de transferència”.

“Les aportacions dels comerços locals seran destinades directament al Banc d’Aliments de la Seu d’Urgell, i les aportacions a les cadenes seran distribuïdes a través del Banc d’Aliments de Lleida”, explica la tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones del Consistori urgellenc.

 

Voluntariat
Els voluntaris i voluntàries seran pre­sents als punts de recollida el diven­dres 20 i dissabte 21 de novembre a l’entrada de la botiga amb peto d’un sol ús i mascareta, en torns de 4 hores.

Les seves funcions seran informar als clients del canvi d’operativa per motius de seguretat degut a la pan­dèmia, i de com es pot donar aquest any a la caixa, al moment de pa­gament de la resta de la compra, a través d’una donació monetària amb codi de barres. Es pot donar 1€, 3€, 5€, 10€, 20€, 50€ o la quantitat que vulgui el donant i el destí dels diners serà per a la compra d’aliments a la mateixa cadena on compra el client. Al finalitzar la donació, els hi donaran a caixa un adhesiu per enganxar lo al tòtem en forma de banyera situat a l’entrada. Seran només 2 persones voluntàries per torn i es recomana que no siguin col·lectius de risc davant la COVID. No obstant, l’evolució de la pandèmia pot obligar als Bancs dels Aliments a haver de prescindir del voluntariat en el darrer moment. La forma més senzilla per donar-se d’alta com a voluntari tornarà a ser el webwww.granrecapte.comEls ciu­tadans que vulguin fer-se voluntaris o coordinadors a un punt de recolli­da podran registrar-se a través d’un senzill formulari.

Els voluntaris i voluntàries estaran situats als punts d’informació de nombroses poblacions en les principals cadenes de supermercats que s’han adherit a la cam­panya on line: Alcampo, Aldi, Ametller Orígen Alimentació Masgrau, Mar Blau, Bonpreu-Esclat, Caprabo, Carrefour, Ca­rrefour Market, Condis, Consum-Charter, Dia%, El Corte Inglés, Fragadis, GrosMercat, Hipercor, Lidl, Makro, Merca­dona, Mercats de Barcelona, Novavenda, Plus Fresc, Roges Supermercats, Simply Market, Spar, Sorli Discau, Suma, Super­cor, Superestalvi, Supermas, Supermer­cats Llobet, Supermercats Montserrat, Supermercats Pahissa, Supermercat Petitpreu, Superservis, Valvi i Veritas.

TOTES LES NOTÍCIES