La Seu viu avui una jornada d’eleccions municipals

El Centre Cívic l'Escorxador, un dels col·legis electorals (Foto: RàdioSeu/Arxiu)
El Centre Cívic l’Escorxador, un dels col·legis electorals (Foto: RàdioSeu/Arxiu)

Un total de 9.006 veïns i veïnes de la Seu d’Urgell tenen dret a vot a les eleccions municipals que se celebren avui diumenge, 28 de maig, segons les dades definitives del cens electoral que s’han publicat aquestes darreres hores. La xifra de votants de la capital de l’Alt Urgell inclou les 74 persones que estan inscrites al Cens d’Estrangers Residents a Espanya (CERE). Sense aquesta dada, el total d’electors és de 8.932. 

La xifra total és sensiblement superior a la de les darreres municipals, l’any 2019, quan a la Seu hi havia 8.882 persones cridades a votar, però està per sota de la del 2015, quan es va arribar a 9.065. Els col·legis electorals estaran oberts des de les 9 del matí i fins a les 8 del vespre.

Per a aquesta cita, la Seu d’Urgell tindrà 13 meses, dividides en 7 col·legis electorals. El que concentra més votants és el de la Sala de Sant Domènec, l’únic que suma en total 4 meses, amb 586 censats a la mesa 2A, 551 a la 2B, 699 a la 3A i 725 a la 3B.

El segon recinte amb més inscrits és els baixos del Centre Cultural Les Monges (secció 4), amb 953 i 922 votants a les seves dues meses.

A l’Arxiu Comarcal (secció 7), hi ha 798 persones apuntades a la mesa A i 833 a la mesa B.

Al Col·legi La Salle (secció 5), 623 a la mesa A i 690 a la B.

Al Centre Cívic l’Escorxador (secció 6), hi haurà una única mesa, amb 717 votants.

I al Centre Cívic El Passeig, que és la secció 1, n’hi ha 605.

Finalment, pel que fa Castellciutat, la mesa única del Local Social -que forma part de la secció 6- compta per a aquesta ocasió amb 304 electors.

RàdioSeu farà un seguiment especial de la jornada electoral al llarg d’aquest diumenge, des de les 9 del matí, amb avanços de participació al llarg del dia i les valoracions dels caps de llista que aspiren a formar part del consistori. La programació es podrà seguir pel 107.2 FM i www.radioseu.cat., com també als perfils de RàdioSeu a Facebook, Twitter i Instagram.

Al migdia s’oferirà el primer avanç de la participació, que s’actualitzarà a la tarda i també a l’hora de tancament dels col·legis. Més tard, a partir de les 9 de la nit, l’emissora municipal oferirà una tertúlia per a analitzar les primeres dades que es coneguin. A partir de les 10 de la nit es preveu que es coneguin els resultats definitius, tant a la Seu com a la resta de municipis de l’Alt Urgell i el Pirineu, a mesura que es publiquin oficialment.

TOTES LES NOTÍCIES