La Generalitat confina la comarca del Segrià per l’increment de contagis de la COVID-19

Hospital de campanya instal·lat al costat de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida
Hospital de campanya instal·lat al costat de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Foto: XTVL/ATV

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha decidit confinar la comarca del Segrià per l’augment de casos de la COVID-19. Ho ha anunciat aquest dissabte en roda de premsa el president de la Generalitat, Quim Torra, que ha reconegut que es tracta d’una decisió “difícil”. Torra ha assegurat que “avui fem un pas enrere per protegir-nos i controlar el rebrot”.

Ja s’ha autoritzat els Mossos d’Esquadra i els cossos de policia local per multar “si cal” si s’incompleix el confinament, que entrarà en vigor a les 12 hores d’aquest mateix dissabte. El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha detallat que fins a les 16 hores, però, es permetrà l’entrada a residents al Segrià. A partir de llavors quedarà prohibida la circulació, excepte per a treballadors que s’hagin de desplaçar.

Per tal d’evitar el col·lapse de l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida, s’ha instal·lat un hospital de campanya al costat.

L’augment de casos positius de Covid-19, que s’han doblat en una setmana, ha portat el govern de Catalunya a prendre aquesta decisió, una mesura similar a la que va prendre amb el confinament de la conca d’Òdena.

Hi haurà un centre de comandament i els bombers estan preparats per a qualsevol desinfecció.

 

Text: Redacció/RàdioSeu/AndorraDifusió