La Delegació de la Generalitat a Andorra impulsa una iniciativa per a apropar-se als col·lectius resident i fronterer

El formulari a la web de la Delegació de la Generalitat a Andorra (Generalitat)
El formulari a la web de la Delegació de la Generalitat a Andorra (Generalitat)

La Delegació del Govern de la Generalitat a Andorra ha posat en marxa una iniciativa per a apropar-se als catalans i catalanes residents i fronterers al Principat. L’objectiu principal és establir una via de comunicació per a poder-hi estar en contacte i, a la vegada, poder escoltar les seves propostes i suggeriments.

Així, la Delegació ha creat un formulari per tal que, aquelles persones que ho vulguin, puguin facilitar el seu contacte. D’aquesta manera, la Delegació podrà donar a conèixer a la ciutadania registrada aquelles activitats que organitzi o en les quals participi, convidar als actes públics que impulsi (propostes culturals, jornades, taules rodones, actes institucionals, etc.), així com difondre informacions que puguin ser d’interès per al col·lectiu resident o fronterer.

A banda, establint aquest contacte també es vol habilitar un canal perquè aquests col·lectius puguin fer arribar a la Delegació les seves demandes, peticions o inquietuds. Tot plegat, amb l’objectiu de convertir la Delegació en una eina útil al servei dels catalans i catalanes que viuen o treballen a Andorra.

La iniciativa està encarada, prioritàriament, als col·lectius de catalans i catalanes residents i fronterers, però pot omplir el formulari qualsevol persona que estigui interessada en estar al dia de l’activitat de la Delegació i de les informacions d’interès que aquesta comuniqui. El formulari es podrà trobar a partir d’aquest dimarts en un nou apartat del web de la Delegació, anomenat ‘Amics de la Delegació’.Campanya amb motiu de Sant Jordi

La iniciativa es posa en marxa coincidint amb Sant Jordi, una diada que tant a Andorra com a Catalunya té una significació molt especial. Així, aquest dimarts, tots els mitjans de comunicació digitals andorrans inclouen un baner elaborat per la Delegació de la Generalitat a Andorra, amb el missatge ‘Regalar llibres i roses és un plaer compartit. Bon Sant Jordi, Andorra!’.

L’objectiu d’aquest primer missatge, a banda de felicitar aquesta tradició compartida per andorrans i catalans, és captar l’atenció d’aquells residents i fronterers que encara no coneguin l’existència de la Delegació. Es complementarà amb un segon baner, que apareixerà del 24 al 30 d’abril en aquests mateixos mitjans andorrans, així com als principals mitjans locals del Pirineu català, amb la voluntat d’arribar també al col·lectiu fronterer. En aquest segon missatge, es convidarà als residents i fronterers a conèixer la Delegació i a estar-hi en contacte, a través del formulari abans esmentat. La campanya també es difondrà a través de les xarxes socials de la Delegació.

La delegada del Govern de la Generalitat a Andorra, Anna Vives, ha apuntat que “som conscients que les necessitats que pot tenir la població catalana que viu a Andorra són diferents de les que tenen les persones procedents de Catalunya i que viuen molt més allunyades del seu lloc d’origen. Aquest és un dels aspectes que caracteritza la Delegació d’Andorra i que la distingeix de la resta de delegacions que la Generalitat té arreu del món”. És per això, ha afegit, que “creiem que la col·laboració de catalans i catalanes en la confecció de part del programa d’activitats i del catàleg de serveis que se’ls pugui oferir des de la Delegació és fonamental per a poder respondre amb utilitat a les seves necessitats. Ens agradaria conformar una comunitat catalana ben representada que trobi en la Delegació un punt de referència i de vincle amb Catalunya”.Funcions de la Delegació de la Generalitat a Andorra

La Generalitat va posar en marxa la Delegació a Andorra la primavera de 2023, amb el nomenament de la seva primera delegada, Anna Vives, i pròximament disposarà ja d’una oficina física al país. La Delegació treballa en tres grans àmbits: el seguiment i la gestió dels afers bilaterals en què treballen la Generalitat i les principals institucions del país, principalment el Govern d’Andorra; l’acompanyament dels catalans i catalanes que viuen o treballen a Andorra; i la promoció del teixit social, cultural i econòmic català present o amb interessos al Principat.

TOTES LES NOTÍCIES