He de raspallar-li les dents al meu gos?

Raspallant les dents a un gos
Raspallant les dents a un gos (Istock.com)

Tots els gossos requereixen cures dentals, de la mateixa manera que nosaltres, ja que les peces s’espatllen amb els elements corrosius dels aliments i acumulen carrall i placa bacteriana.

La salut bucal en els gossos és fonamental, no només per a una bona qualitat de vida, sinó també perquè aquesta sigui prolongada. A més, els problemes dentals poden derivar en gingivitis i posteriorment en periodontitis: les dues fases de la malaltia periodontal, que els porta a perdre peces, amb molt dolor.

Si aquest problema no és abordat, pot derivar en malalties de ronyó, fetge i fins i tot problemes cardíacs. I al contrari: si s’atén adequadament des dels primers mesos de vida del gos, podem sortejar moltes malalties.

Tenint en compte que els gossos tenen les genives més sensibles que nosaltres, no convé utilitzar un raspall dels nostres, i si ho fem, utilitzarem un amb filaments molt suaus. L’ideal és comprar uns raspalls de goma en forma de didal, adaptats a ells i que ens permeten arribar a tots els racons de la seva boca i poder raspallar fins i tot les peces més ocultes. Quant a la manera de fer-ho, ho farem igual que nosaltres: de dalt a baix partint de la base de la dent.

Per Eldiario.es

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES