Gallardo demana consens per a la candidatura d’Andorra a Reserva de la Biosfera

 Logotip 'Andorra, Reserva Biosfera'
Logotip ‘Andorra, Reserva Biosfera’. Font: SFG

Jordi Gallardo ha presentat aquest divendres als grups parlamentaris del Consell General, així com a les síndiques Roser Suñé i a  Meritxell Palmitjavila, la candidatura ‘Andorra, Reserva de la Biosfera‘ per la UNESCO. En l’acte també ha participat l’expresident del Consell Insular de Menorca i un dels principals impulsors per declarar l’illa Reserva de la Biosfera, Joan Huguet.

La trobada amb els grups parlamentaris forma part d’una sèrie de reunions informatives amb els diferents col·lectius econòmics, socials, culturals i de protecció del territori del país, que configuren el procés participatiu ‘d’Andorra, Reserva de la Biosfera‘. En declaracions a la premsa, Gallardo ha destacat que la presència d’Huguet –director i coordinador de l’estudi de viabilitat de la candidatura andorrana a reserva de la biosfera–, ha servit perquè pogués explicar “les fortaleses que té la nostra candidatura per esdevenir el primer país reserva de la biosfera“. “Els reptes més complicats d’una candidatura, Andorra els té assolits perquè té un desplegament normatiu i legislatiu per complir amb escreix”, ha afegit.

Jordi Gallardo també ha recordat que “reserves de la biosfera n’hi ha més de 700, però cap és un país“. “El missatge seria molt potent: ser el primer país que accepta, en consens social, polític i també econòmic, optar a aquesta denominació”, ha remarcat. “Estic convençut que serem capaços, tots plegats, d’aconseguir el consens per construir el dossier”, ha clos.

Per la seva part, Joan Huguet ha posat en relleu que “Andorra ho té tot per aconseguir-ho tot“. “Vostès tenen tots els vímets per fer un bon cistell”, ha afirmat, i ha afegit que “teniu un potencial infinitament superior al que jo vaig tenir com a president del Consell Insular de Menorca el 1993 quan va ser declarada reserva de la biosfera”. “Vosaltres sou reserva de la biosfera de facto i ara falta que ho sigueu de iure”, ha acabat.

 

Presentació del logotip de la candidatura

D’altra banda, el ministre ha presentat el resultat final del logotip de la candidatura ‘Andorra, Reserva de la Biosfera‘. Es tracta del perfilat per part d’un professional del disseny i del grafisme a la proposta guanyadora del concurs nacional en què van participar alumnes de segon cicle de Segona ensenyança de tots els sistemes educatius del país. La guanyadora va ser Ada Domene Moraleda de l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança d’Encamp, seleccionada entre els 102 alumnes que van presentar el seu projecte.

TOTES LES NOTÍCIES