Finalitzada la primera ronda de reunions d’anàlisi de la norma europea amb els col·legis professionals

El secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, en una reunió telemàtica
El secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, en una reunió telemàtica. Foto: SFG

El secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, s’ha reunit aquest dilluns amb els representants del Col·legi d’economistes en la darrera de les trobades sectorials amb els professionals liberals que el Govern ha dut a terme les últimes setmanes. L’objectiu d’aquestes reunions és avançar en l’anàlisi de la normativa europea proposada per la UE en el projecte d’Acord d’associació, recollint les aportacions i inquietuds del sector privat. Així, s’identifiquen aquells elements que requereixen d’un treball més específic per preparar les posicions de negociació en matèria de llibertat d’establiment, lliure prestació de serveis i reconeixement de les qualificacions d’aquests professionals.

A banda de la trobada d’avui amb els economistes, el Govern també s’ha reunit amb els professionals sanitaris, els col·legiats de professions tècniques i els advocats. Hi han participat, a banda del Secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, i tècnics del seu departament, representants dels diferents ministeris del Govern que guarden relació amb els àmbits de treball dels col·lectius professionals privats.

Riba té previst continuar les converses amb el sector privat amb una reunió abans de finals d’any amb representants de l’Associació de Gestors Immobiliaris, amb els procuradors i amb el col·lectiu de comptables.

La secretaria d’Estat d’Afers Europeus valora positivament aquesta primera ronda de contactes, que ha servit per identificar de manera molt concreta els elements del cabal de la UE per als que caldrà previsiblement negociar adaptacions. A principis de l’any vinent s’iniciarà un nou seguit de trobades en vista a les primeres reunions de negociació amb la UE sobre les matèries que els concerneixen.

TOTES LES NOTÍCIES