Es preveu que l’ocupació als hotels creixi fins al 80% aquest cap de setmana

Turistes arribant a un hotel
Turistes arribant a un hotel. Foto: Arxiu

Tot i la manca de personal, es preveu una ocupació als hotels del 80% aquest cap de setmana. Activitats com el Tour, el concert de Bob Sinclair a l’Andorra Mountain Music i els Gipsy Kings ompliran hotels i restaurants tot el cap de setmana fins dimarts.

La previsió del sector hoteler pel cap de setmana és bona. I és que en els últims dies l’ocupació ha augmentat fins al 80%, un 30% més del que hi havia fins ara en un cap de setmana normal d’estiu. En aquest sentit, el director de la Unió Hotelera, Jordi Pujol, ha apuntat que una ocupació per sobre del 75-80% en dissabte i diumenge és molt positiva.

Pel que fa al percentatge del 55-60% d’ocupació que es preveu per dilluns i dimarts en relació amb el Tour de França, Pujol ha explicat que “és entre 10 i 15 punts superiors respecte a un inici de setmana normal”, xifres que també tenen una gran acollida. Per aquest motiu, es dona més afluència de gent i reserves al Pas de la Casa i Canillo.

Aquesta és una temporada d’estiu que s’espera favorable i amb un escenari optimista, on el pronòstic és que les dades vagin a l’alça si la situació sanitària ho permet.

Pujol ha ressaltat que fins ara anaven arribant notícies positives, fet que anima a la gent a pujar. El darrer increment de casos ho pot fer trontollar, però tot i això confia que “amb les noves mesures en uns dies estiguem una mica millor”.

La intenció és aconseguir la total reactivació del sector. Tot i això tenint present que si l’objectiu és seguir en la mateixa línia, és necessari buscar una solució a la manca de personal en hotels i restaurants com més aviat millor.

TOTES LES NOTÍCIES