Els afectats a Andorra superen els 500 i es produeix una nova defunció

Martínez Benazet
Joan Martínez Benazet compareix des del seu domicili. Foto: ARXIU

Una nova defunció s’ha de sumar a les 17 produïdes fins ara pel coronavirus a Andorra, arribant doncs a 18. D’afectats n’hi ha 35 més, el que fa que el total d’infectats arribin ja als 501 en el dia d’avui.

La víctima d’avui és de menys de 60 anys i és una de les dues persones que es trobaven a la UCI en estat més greu. Al Centre hospitalari Nostra Senyora de Meritxell hi ha ingressades 3 persones més que ahir, és a dir 50. D’aquests, 18 es troben a la Uniat de Cures Intensives. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha indicat en la roda de premsa d’aquest migdia que en les darreres hores han estat extubats 2 d’ells i que properament s’espera que es faci amb almenys 3 més. Segons Martínez Benazet això mostra un horitzó d’esperança i s’ha mostrat força optimista.

Pel que fa als professionals de la salut, en aquests moments hi ha 91 afectats i 17 més dels cossos de policia i bombers.

Pel que fa al centres sociosanitari El Cedre, el ministre ha informat que s’ha produït una alta i que actualment hi ha 27 afectats entre els residents d’aquest centre i els de la residència Salita. Així mateix també ha destacat que el metge cubà que quan va arribar havia donat positiu en el test ja ha donat negatiu, pel que en breu es podrà incorporar tot l’equip a ajudar als sanitaris andorrans.

 

AVANÇAMENT