El punt de cribratge de la Seu detecta tres positius d’un total de 77 proves PCR

Sant Hospital de la Seu d'Urgell
Sant Hospital de la Seu d’Urgell. Foto: Arxiu

El punt de cribratge que es va instal·lar el passat 6 d’agost a la Seu d’Urgell va detectar tres positius d’un total de 77 proves PCR voluntàries a veïns de la ciutat i de la comarca. L’acció la va dur a terme Creu Roja amb el suport de l’Ajuntament urgellenc.

L’objectiu de l’acció era ajudar a detectar o descartar possibles nous contagis, tenint en compte l’augment en aquell moment del nombre de casos actius i d’ingressos hospitalaris. En aquest sentit, la Fundació Sant Hospital ha destacat la importància de la iniciativa a l’hora de tallar esglaons de la cadena de transmissió del virus i ha agraït la participació ciutadana.

Segons les dades més actuals, a la Seu la velocitat de transmissió ja es troba força sota del límit (0,49) i el risc de rebrot ha baixat a 281. L’Alt Urgell presenta unes dades lleugerament superiors, però molt inferiors a les de fa unes setmanes (0,60 i 310), amb una positivitat que també es redueix i ara és a l’7,07%. Al Sant Hospital el nombre d’ingressats és de 2.

La realització de tests d’antígens a persones asimptomàtiques també ha passat d’una mitjana diària de 12 a tan sols 1. Quant a la vacunació, a l’Alt Urgell aquesta setmana s’ha arribat al 57% per cent de vacunació amb la pauta completa. Un total de 12.618 habitants han rebut la primera dosi (63,6%) i la segona dosi abasta de moment 9.814 persones.

En conjunt, a l’Alt Pirineu i Aran l’Rho7 és a una mitjana de 0,83 i el risc de rebrot és a 364 punts. El nombre de casos és de 116 i la positivitat té un percentatge de 7,78%. En total hi ha 9 ingressos.

TOTES LES NOTÍCIES