roda de premsa de jordi font i quim miró
Una roda de premsa de Jordi Font i Quim Miró. Foto: ARXIU

El Grup Parlamentari Socialdemòcrata ha fet arribar aquest matí una carta al cap de Govern, Xavier Espot, a la qual demana que, donades les actuals circumstàncies ocasionades per la crisi de la COVID-19, es valori la conveniència de l’adhesió al Banc de Desenenvolupament del Consell d’Europa (CEB) amb la màxima celeritat possible. A la carta, els socialdemòcrates recorden les paraules del Governador del banc en aquests moments tan complexos: “com a banc de desenvolupament social, amb dècades d’experiència en el finançament de les millores en el sector de la sanitat pública i de suport a les petites empreses dels països membres, el CEB pren totes les mesures necessàries per ajudar a atenuar l’impacte de la pandèmia COVID-19“. 

Adjunt amb la carta, els socialdemòcrates han fet arribar al Govern la informació referent als programes específics de suport del Banc de Desenvolupament del Consell d’Europa (CEB) cap als seus països membres per fer front a la pandèmia de la COVID-19. El PS defensa que l’adhesió d’Andorra al Banc de Desenvolupament Europeu en moments com aquest ens ajudaria a disposar de més mecanismes de suport financer tant per a l’Estat com per al suport cap a les petites i mitjanes empreses. És per aquest motiu que els socialdemòcrates, a la carta adreçada a Espot demanen que la possible adhesió sigui tractada aquest mateix dijous pel Govern, “donades les actuals circumstàncies ocasionades per la crisi de la COVID-19, amb la màxima celeritat possible i que, d’acord amb el procediment d’adhesió facilitat des del CEB, mitjançant carta adreçada al CEB per part de la ministra d’exteriors del Govern, Andorra en tant que país ja membre del Consell d’Europa passi a adherir-se al CEB, la qual cosa permetrà al país disposar de noves i específiques mesures de finançament tant per l’actual crisi de la COVID-19 com per exemple per a polítiques d’habitatge o de mobilitat entre d’altres”. 

Els socialdemòcrates han volgut reiterar novament el suport des del PS al Govern en els presents moments de crisi “així com oferir-li novament la nostra mà estesa per col·laborar i fer aportacions en positiu tot buscant les millors solucions per a tothom en la resolució de la crisi i de les seves conseqüències cap al teixit empresarial i cap a la classe treballadora del país”. En aquest sentit, el conseller socialdemòcrata, Quim Mirò, ha remarcat que el PS donarà suport a totes les actuacions del Govern i ha ofert de nou la col·laboració i ajuda del Grup Parlamentari. Per la seva banda, el conseller socialdemòcrata, Jordi Font, ha apuntat que des del PS seran “més que proactius”, i que volen donar suport a la Llei òmnibus, una llei que els socialdemòcrates esperen que sigui “atrevida per donar solucions en un moment delicat com aquest”. 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada